thewannabeexpert.blogg.se

2024-01-31
09:13:00

3 kampsportsmatcher jag ser mest fram emot under februari 2024

Ganska enkelt att veta vilka 3 matcher jag ser mest fram emot månaden som kommer inom kampsport. Men tyvärr är 2 av galorna jag är mest taggad för i Saudiarabien vilkn får mig att spy i munnen men biter ihop. 
 
1: Tungvikt, Boxning Titelmatch (Alla titlar): Tyson Fury, 34-0-1 v.s Oleksandr Usyk, 21-0-0
Lördag 17:e februari, Sänds: Vet ej 
Efter bådas senaste insatser har mittt intresse för denna match bara ökat. Tyson Fury såg fet och ointresserad ut mot Francis Ngannou och då hjälper inte hans styrkor i storlek och kraft för att slå Usyk. Förutsätter att Fury faktiskt tänker försöka den här gången men efter hans senaste insatser mot betydligt sämre motstånd än Usyk är kan egot vara för stort. Kan va önsketänkande men skulle inte överraska mig. 
Oleksandr Usyk å sin sida må vara den klart bättre boxaren med en fördel i fart, men hans kropp tog nästan stopp mot Daniel Dubois där ett slag under bältet va centimeter från att vara korrekt slag och då hade Oleksandr förlorat. Någtos om får mig att tro att Fury kan skada Oleksandr med sin clinch och kroppslag. Dock har Fury inte kraft att avsluta folk med en slags kraft utan de samlar ihop sig. Är dess välriktade kan de stoppa Usyk. 
Tidigare så har jag hela tiden velat se Usyk vinna men haft en dålig känsla att Fury tråkar sig till domslut. Efter båda senaste insatser så har förtroendet för viljans resultat blivit starkare. Men de ligger och gnager där bak, men Fury kommer nog inte lyckas plocka ett domslut mot Usyk som borde kunna bygga upp en ledning i vunna ronder.
 
2: Fjädervikt, MMA Titelmatch (UFC): Aleksander Volkanovski, 26-3-0 vs. Ilia Topuria, 14-0-0
Lördag 17:e februari, UFC 298, Sänds på: Viaplay
Efter att i fjol två gånger om försökt vinna lättvikts titeln men misslyckats mot Islam Makachev samt ett snabbt titelförsvar mot Yair Rodriguez kommer Volk nog fokusera på fjädervikt helt under 2024. 
Ilia Topuria har imponerat hittills under sin tid i UFC ädr han radat upp 6 vinster för att få den här titelchansen. Många tror Topuria kan vara stoppet för Volk som blivit 35 år gammal nu, sen UFC grundades har folk 35 år eller äldre bara lyckats behålla eller vinna en titel i UFC under weltervikt 2 gånger på över 30 försök. Skrämmande statistik på de stora. Men Volk kan vara tillräckligt bra att ge långfinger till den regeln och fortsätta dominera. Men hoppas personligen han börjar rensa ut divisionen i år och beföster sig som den bästa genom tiderna om han vinner. Vinner Topuria kommer de nästintill garanterat bli en direkt rematch. Mitt tips blir nog att Volk behåller titeln men de kommer bli en grmy match som lär vinna en Fight of the night bonus. 
 
3: Flugvikt, MMA 5-ronder: Brandon Moreno, 21-7-2 vs. Brandon Royval, 15-7-0
Lördag 24:e februari, UFC Fight night Moreno-Royval 2, Sänds på: Viaplay
För mig är detta månadens match. Hade den bara gällt titeln så hade den varit #1 över alla de andra matcherna. Men då båda kommer av tuffa domslut förluster mot regerande mästaren i divisionen Alexandre Pantoja så får dne nöja sig med plats 3 på listan. Men detta är matchen jag kommer gå upp och se live, de andra två räcker de med VOD:s för mig även om Fury-Usyk lär ses live på ett eller annat sätt. Mest för matchen kommer garanterat bli underhållande samt vara förhandsfavorit att vinna något av priserna som månadens match, ko eller submission. För vinstmetod är inte valet jag skulle beta på. Men udner 4,5 rond känns troligt men båda har ganska bra haka. Första mötet vann dock Moreno på avslut i första ronden men Royval hade då ådragit sig en axelskada. Efter den matchen började Morenos legendariska matchserie med Deiveson Figureido som han till slut vann 2-1-1 innan hantappa titeln till Alexandre Pantoja som är Morenos kryptonit. Brandon Royval förlorade också mot Alexandre Pantoja för titeln sen deras senaste möte men också en gång till ovanpå de innan han rada upp 3 raka segrar där 2 kom via avslut i första ronden och fick en titelchans. 
Är råtaggad för matchen. Håller som vanligt stnehårt på Moreno men känns som matchen kan gå hursomhelst. 
 
Andra matcher jag är lite taggad för:
UFC Fight Night Hermansson vs. Pyfer:
Mellanvikt 5R: Jack Hermansson, 23-8-0 vs. Joe Pyfer, 12-2-0
Fjädervikt: Dan Ige, 17-7-0 vs. Andre Fili, 23-10-0
 
UFC 298:
Mellanvikt: Robert Whittaker, 24-7-0 vs. Paulo Costa, 14-2-0
 
PFL vs. Bellator:
Tungvikt Titelmatch: Renan Ferreira (PFL), 12-3-0 vs. Ryan Bader (Bellator), 31-7-0
Mellanvikt Titelmatch: Impa Kasanganay (PFL LT), 15-3-0 vs. Johny Eblen (Bellator), 14-0-0
Fjädervikt Titelmatch: Jesus Pineda (PFL), 23-6-1 vs. Patricio Pitbull (Bellator), 35-7-0
Tungvikt: Bruno Cappelozza (PFL), 15-6-0 vs. Vadim Nemkov (Bellator LT), 17-2-0
Lättvikt: Clay Collard (PFL), 24-11-0 vs. AJ McKee Jr, 21-1-0
Weltervikt: Ray Cooper III (PFL), 25-9-1 vs. Jason Jackson (Bellator C), 17-4-0
 
UFC Fight Night Moreno vs. Royval 2:
Fjädervikt: Yair Rodriguez, 18-4-0 vs. Brian Ortega, 15-3-0