thewannabeexpert.blogg.se

2023-01-22
10:38:52

Vilken helg de blev med UFC, KSW, Ares FC m.m.

På förhand såg den här helgen smullfockad ut med grymma matcher, spännande Europeiska galor och avslutningar av fantastiska matchserier och karriärer. 
 
Som jag förväntade mig så startade Jamahal Hill starkt mot Glover Teixeira och kom speciellt i andra ronden nära att avsluta veteranen. Men mot mitten av andra tog Teixeira ner Hill men Hill kom upp innan Glover hann göra något med de. För mig va Hill uppe i en 20-17 ledning efter 2 ronder. I början av 3:e ronden träffade Hill med en huvudspark för andra gången och Glover vacklade markant efter den och gick i backen och Hill följde efter. Men Hill fick inte stoppat Glover som började 4:e ronden bättre men snart så tog Hill över igen. Men Teixeira kontra tungt flera gånger. Efter 4:e ronden borde Teixeiras hörna stoppa matchen men gjorde de ändå inte. Teixeira gick ut med cut vid båda ögona och på näsan. Hill hade ett eget men ledde stort inför sista. Glover tvingade ner Hill direkt i 5:e ronden och fick mount men Hill smet då ut och tog kontroll på marken. Imponerande insats av Jamahal Hill och Glover Teixeira la handskarna på hyllan efter ha misslyckats vinna titeln för andra gången. Hill kommer dock knappast va champ länge skulle jag tro. Siffrorna blev 3x50-44 till Hill och de kändes lite i underkant om jag ska vara ärlig. Hill grät av glädje efteråt. Glover Teixeira sa till publiken att inte kasta saker eller bua åt Hill innan han la handskarna på hyllan och gick i pension från aktiv tävlan. Otroligt pensionstal och nu ser jag fram emot att se Glovers vad tränade fighters kommer göra. Man vann även Fight of the night bonusen. 
 
Deiveson Figureido överraska med att försöka strypa ut Moreno via en giljotin i början av första ronden och sen med en heelhook i slutet av samma rond. Moreno fick en regelvidrig spark av Figureido i huvudet som domaren missade. Andra ronden fortsatte Figureido med nedtagningarna och kom igen nära med en giljotin på Moreno. Tredje så träffa Moreno stenhårt mot ögat som fick Figureido att be domarne om tid men i realtid såg de ut som ett korrekt slag som satt på ögat och då är de inget fel på de. Saken är att trots att Figureido hotat med avslut på marken har Moreno dominerat de 3 första ronderna på marken men med kontroll och slag. I rondvilen till 4:e ronden så visa man att Moreno träffade ögat rent och tryckte iväg Morenos huvud med en öppen högerhand som dock inte gick i ögat i vinklarna UFC gav oss. Figureidos öga va igensvullet och domarna kolla de och stoppade matchen i rpondvilan vilket va korrekt beslut. Antiklimax avslut på den här fantastiska serien men de va korrekt beslut och Moreno va den bättre fightern i den här matchen så jag är inte så besviken. Efteråt kramades båda om varandra och dela några privata ord. Moreno kan ha brutit benet runt ögat på Figureido. För mig är de nu självklart att de ska bli Brandon Moreno mot Alexandre Pantoja. Figureido lämnar nu flugviktsdivisionen och går upp till bantamvikt. Moreno fick saker kastade mot sig efter han lämna buren och fick springa ut från publikområdet vilket är trist men inte oväntat.  
 
Att bli överraskad av att Burna vann via submission över Neil Magny med en arm-triangel är kanske dumt. Men trodde inte han skulle dominera Magny och avslutade honom i första ronden utan några problem alls. Riktigt imponerande insats av Burns. 
 
Jessica Andrade dominerade Lauren Murphy i de första två ronderna och Murphys hörna hade inte styrkan att göra de rätta utan låtsades om att de fanns en chans för Murphy att avsluta Andrade. Murphy hota förvisso med en kimura när de gick till marken men Andrade va i kontroll. Murphy fortsatte ta tunga slag och förlorade stort på domslut till Andrade som imponerade. Ska ge Murphy de att hon slutade aldrig gå men hennes försvar mot slagen va riktigt dåligt på slutet och domaren borde ha avbrutit matchen. Murphys hörna borde också skämmas men eftersom de är MMA så "ska man va tuff och inte slänga in handduken i ronvilen. Andrade vann med siffrorna 2x30-25,30-26 som va i underkant.  
 
Johnny Walker inledde huvudkortet med att knocka Paul Craig i första ronden efter Craig fångat hans ben så började Walker skicka tunga slag högerslag som avslutade Craig och domaren bröt innan Paul släppte Walkers ben. Första slaget tog Craig helt oskyddat och verka inte se komma och sen fortsatte Walker slå med handen både när den skickades i väg och när den drogs tillbaka. Lite av den gamla galna Walker i de avslutet.
 
Ihor Potiera fick de otacksamma jobbet att va Mauricio "Shogun" Ruas sista motståndare och oavsett vad skulle han förlora något på de. Potiera svara med att knocka Rua i slutet av första ronden med uppföljande slag på marken efter ha skakat Rua och följt upp med en serie av slag stående. Shoguns karriär är nu över och jag måste va glad för de. Shogun va en fantastisk fighter i Pride som bjöd på fantastiska matcher och avslut men efter förlorat titeln i UFC har han nästan aldrig kommit nära den nivån. 
 
UFC 283 hade 15 matcher på kortet och underkortet hade några imponerande debutanter som gjorde mig övertygad om att UFC borde börja ha en garanterad avslutsbonus för PON-bonusarna ska regna över de här kämparna. Istället fick bara 2 av dem med sig extra pengar. 
 
Mellanviktsdebutanten Bruno Ferreira plocka upp en fin skrällvinst på kort notis mot Gregory Rodrigues via enslags KO sent i första ronden efter en snygg kontringsvänster. Väldigt snygg KO för debutanten.
 
Jailton Almeida har bestämt sig för att fortsätta i tungvikt och plockade upp sin första vinst över UFC-rankat motstånd i Shamil Abdurakhimov via TKO i R2 i vad som blev Almeidas längsta fight hittills i UFC. Kunde inte få in något lås på den betydligt större Shamil men i R2 kunde han avsluta Ryssen på slag. Jailton vann en PON-Bonus vilket kändes fel.
 
Brasilianska Bonfim bröderna imponerade i sina UFC-debuter där båda vann via avslut. Lättviktaren Ismael genom att besegra Terrance McKinney i R2 med ett vackert flygande knä efter ha slagit ut McKinneys munskydd. Welterviktaren Gabriel ville sen inte vara sämre och avslutade Mounir Lazzez via en mounted giljotin efter mindre än 50 sekunder av första ronden, Mounir lämna nacken lite oskyddad och Gabriel hoppa upp låste in giljotinen direkt. Kolla upp de här avsluten! Ismael va den enda av dem som fick en PON-bonus.    
____________________________________________________________________________________
Ares FC 11 inledde helgen. 
 
I Huvudmatchen försökte organisationens welterviktsmästare Abdoul Abdouraguimov vinna mellanviktstitel och bli Ares FC första dubbelmästare. Men Polacken Rafal Haratyk gjorde de svårt för Abdoul som inte gillade kraften Polacken kunde visa i första ronden. Ju längre matchen gick desto tydligare va de att Haratyk va för stor att kontrollera på marken för Abdoul som fastnade under eller blev vänd. Men Abdoul kom nära med några submissionförsök speciellt en triangel i 5:e ronden såg riktigt tajt ut men Rafal tog sig ur. Men med mindre än 40 sekunder kvar låste Abdoul plötsligt in en kneebar som tvingade Rafal att klappa med 30 sekunder kvar. Tror inte Abdoul kommer försvara den här titeln för han imponera inte men lyckades ändå trolla fram vinsten. UFC måste plocka in den här killen eller så får Bellator ta sig i kragen och sno honom för han är för bra.  
 
På förhand talade jag upp 19-åriga Assia Miri med över 130 Muaythai & kickboxningsmatcher och efter ha vunnit proffs-MMA debuten fick hon ett tufft test i Italienskan Fabiola Pidroni. Miri började riktigt bra igen och fick in tunga träffar. Men Pidroni fick efter 30 sekunder ner Miri och jobba sig till mount där hon låste fast Miris ena arm så hon inte kunde försvara sig från slag som inte gjorde mycket skada. Men då Miri inte kunde försvara sig och inte tog sig ur läget efter mer än en halvminut så bröt domaren trots att Miri inte såg alltför skadat ut men de va ett korrekt beslut. Viktigt läxa för Miri som behöver leta upp en brottning och jiujutsu tränare. 
 
Tungviktarna Pawel Biernat, 4-0-0 möte Faycal Hucin, 12-4-0 hade en galen fight där Biernat nästan knockade Hucin efter 10 sekunder men Hucin kom tillbaka och fram och tillbaka gick de. Men tyvärr slutade den oväntat efter 2:15 på grund av att domaren tyckte Biernat träffade Hucin med en felaktigt knä mot Hucins huvud medan Hucin va på marken. Reprisbilderna tycktes dock visa att Biernat träffade Hucins arm som slog Hucin i huvudet. Läkaren togs in och verkade inte tycka Hucin kunde fortsätta då hans ögon inte riktigt följde hennes finger samt verkar ha skadat knät vilket gör de krångligare. Hoppas på en rematch.  
____________________________________________________________________________________KSW 78 va organisationens första kort för året. 
I galans mainevent stod en av deras klassiska fighters Michal Materla för en stabil insats när han ännu en gång slog Kendall Grove via armbågar i slutet av andra ronden. Matchen gick i 195lbs catchweight vilket väckte varma känslor i mig på grund av en fin tid när 195lbs va divisionen man ville ha in istället för 165lbs, jäkla tur den inte blev av dock.  
 
En annan KSW legend i Borys Mankowski åkte på en tung förlust i lättviktsmötet mot Valeriu Mircea som avslutade Mankowski i andra ronden med slag på marken efter ett vackert flygande knä sent i första ronden. Ett avslut värt att kolla upp. En annan lättviktare som imponera va Roman Szymanski som låste in en armbar på Raul Tutarauli som tvingades klappa efter bara 1:05. 
 
Kolla in lätt tungviktsmötet mellan Polens Rafal Kijanczuk & Tysken Marc Doussis så får ni helgens slapstick avslutning. För Doussis fick en bra start med nedtagningar men misslyckades med en som Kijanczuk utnyttjade tog mount och ragna slag tills domaren bröt efter 2:03 av första ronden. 
 
Missade helt att Svensk-Afghanen Sahil Hiraj skrivit på för KSW och gjorde sin debut mot tuffe Lukasz Rajewski som körde över Siraj och avslutade honom i första ronden. Trist för Hiraj. 
____________________________________________________________________________________
Invicta FC 51 hade 7 matcher på kortet, samtliga gick till domslut men de gjorde inte galan sämre enligt mig. 
 
I galans mainevent som gällde Taneisha Tennants bantamvikts titel va de inför 4:e och sista ronden helt jämnt 38-38 på alla 3 poängkorten (älskar öppna scoringen som Kansas kör med). Något som motiverade utmanaren Talita Bernardo att göra en stark rond och den vann hon titeln. Tennants blev dessutom av med en poäng i sista ronden för att hon hade tåarna i buren. 
 
I galans comainevent vann Ketlen Souza den vakanta titeln i flugvikt efter hon slog Kristina Williams på enhälligt domslut.