thewannabeexpert.blogg.se

2020-05-31
10:18:34

UFC ESPN 9 Burns motbevisa mig

Tippandet gick mycket bättre den här gången med 7 av 11 rätt. Skulle dock chansat på Gilbert Burns för satan vad han motbevisade mig i huvudmatchen. Därför börjar vi med vad jag fick fel.
 
Gilbert Burns visade att jag skulle gått på magkänslan i huvudmatchen speciellt med hur länge Wooldey varit borta efter blivit dominerad av Burns lagkamrat Kamaru Usman. Burns blev träffade lite tidigt i första men efter de så va de Burns som styrde matchen både på marken vilket var väntat men även stående. Utan att bli riktigt träffad av Woodley. Burns fick till och med in några riktigt tunga träffar på Woodley som skakade tidigare världsmästaren. Efter 5 ronder hade Burns vunnit samtliga ronder hos alla domare vilket blev andra raka 5 ronds domslutförlusten för Woodley där han inte tog en enda rond. Burns utmanade sen sin lagkamrat Kamaru Usman till en titelmatch vilket ska bli intressant att följa reaktionerna på. Mitt tips om Woodley via TKO R3 va helt snett. 
Blagoy Ivanov mot Augusto Sakai gick som väntat tiden ut men 2 av domarna hade Sakai som vinnare vilket jag inte trodde. Sakais domare hade de 29-28 medan den som gav de till Ivanov hade de 27-30. Jag ville ju ha de till Ivanov för tipsets skull men de va inget direkt rån. 
Tyvärr vann inte "Alpha Ginger" Spike Carlyle mot Billy Quarantillo utan förlora på domslut 29-28. Första ronden vann Spike klart men andra ronden va såpass jämn att jag tyckte den kunde gå till båda. Jag hade den till Spike men igen va inte helt objektiv. Tredje gick utan tvekan till Billy. Chansa på Carlyla på TKO i R2.
På underkortet förlorade Tim Elliott mot nykomlingen Brandon Royval som vann via submission i andra ronden. Jag hade Elliott på domslut. 
 
Vad fick jag rätt va dock mest vinnare och några metoder men bara ett perfekt tips. 
Roosvelt Roberts slog som väntat Brok Weaver men inte på domslut utan via submission (RNC) i andra ronden. 
Mackenzie Dern vann som jag trodde via submission mot Hannah Cifers men redan i första ronden (tippa först i 3:e) via en kneebar. Dern blev första kvinna att vinna på submission med ett benlås i UFC på kuppen.
Katlyn Chookagian slog som förväntat Antonina Shevchenko via enhälligt domslut. Första två ronderna vann Katlyn överlägset 10-8, hade inte Antonina tagit sig upp med 10 sekunder kvar i första hade jag haft den 10-7 till Chookagian. Sista ronden lät Katlyn utspela sig stående till stora delar men hon vann den också även om den va betydligt tajtare. Hur många som överskattat Antonina på grund av hennes efternamn vet jag inte men de gjorde henne till bettingfavorit inför matchen, hade domarna gett vinsten till Ivanov hade jag tagit hem mycket pengar på de misstaget. 
Daniel Rodriguez vann mot Gabriel Green 30-27 enligt alla domare och inte via avslut. Dock va matchen jämnare än de låter och jag ser fram emot nästa fight för Green med ett riktigt camp bakom sig. 
Jamahal Hill har kraft nog att avsluta tuffa fighters som Klidson Abreu när han istället för att ta de på domslut knockade Klidson i första ronden efter ett knä mot kroppen med något efterföljande slag efter 1:51. Tidig i matchen sänkte han dessuotm Klidson med en slagserie men Brassen kom tillbaka men kort efter träffa Hill med knät. 
Casey Kenney slog som väntat Louis Smolka men via submission i första ronden med en enhänt arm-triangel istället för via TKO R3. Ser fram emot mer Casey Kenney i framtiden.
Chris Gutierrez slog Vince Morales men inte på domslut som jag trodde utan via TKO i andra ronden efter han huggit ner Morales med lowkicks. Morales skadade vad va till slut dubbel så tur som hans andra när Gutierrez träffa med sin sista lowkick. 
 
När de kom till bonusar så hände nog något jag inte sett tidigare tror jag sen de gjorde om Performance of the night bonusen så vann Gilbert Burns en bonus utan att avsluta sin motståndare. Mackenzie Dern vann också en bonus för sin submission av Hanna Cifers. Galans Figh of the night bonus gick till Brandon Royval vs. Tim Elliott som va en riktigt kul match.