thewannabeexpert.blogg.se

2023-08-20
10:17:00

UFC 292

Nattens UFC-galas huvudkort såg riktigt spännande ut från topp till botten på förhand. 
 
Bantamviktsmötet mellan veteranerna Marlon Vera & Pedro Munhoz blev en enligt mig jämn historia över 3 ronder. Första ronden va jämnast. I andra tyckte jag att Munhoz drog i väg med sina bensparkar. Men i tredje tog Veras jabbar ut sin betalning och fick Munhoz att reagera på nästan varje träff. 2 av domarna gav dock Vera matchen 30-27, den tredje gav Vera den 29-28 vilket jag köper. På mmadecisions gick dock den stora majoriteten av domsluten till Pedro Munhoz med 29-28 vilket också är ett rimligt scorecard enligt mig. 
 
Bantamviktaren Da´mon Blackshear sikta på att ta de moderna UFC-rekordet för kortast tid mellan vinster efter förra helgen slagit Jose Johnson med en twister. Mario Bautista skulle mött Cody Garbrandt men Garbrandt tvingades dra sig ur och Blackshear hoppar in på mindre än en veckas notis och ville ta sin 2:a vinst på 7 dagar. Khamzat Chimaev hade rekordet med 2 vinster på 10 dagar. 
Första två ronderna kändes väldigt jämna. Bautista kom närmast en submission i första men jag gav den till Damon, andra va jämnare men blev nog Bautistas. Även tredje tog Bautista enligt mig. 2 av domarna höll med mig men en av domarna hade matchen 30-27 till Bautista vilket kändes tveksamt. mmadecisions-com gav även här förloraren majoriteten av sina scorecards med 29-28. 
 
Obesegrade welterviktstalangen Ian Machedo Garry ställdes mot veteranen Neil Magny. Första ronden dominerade Garry med en vadspark som tog undan Magnys balans varenda gång han träffade. Inte sett de när inte fightern som tar emot sparkarna direkt blivit skadad allvarligt. I andra pressade Magny mer men så fort Garry träffade med sin vadspark så försvann Magnys balans. Garry ledde inför tredje 20-17 enligt mig. Tredje dominerad eGarry mer för han lät inte Magny pressa honom alls. Men han fick inte till ett avslut hellere vilket jag blir besviken på för hade han bara försökt vadsparka så hade han vunnit på avslut. Blev 30-25 för mig. Men efter matchen hade de blivit väldigt ilsket mellan dem och Garry gav Magny fingret en gång under matchen och ännu en efter. Domarna gav honom segern 2x30-26 & 1x30-24 vilket kändes okej. 
 
Galans comainevent ställde regerande stråviktsvärldsmästarinnan Weili Zhang mot Brasilianskan Amanda Lemos. Lemos höll på att överraska Zhang med en tight D´arce choke men Zhang fick löst sitt ben och levererade tunga knän mot Lemos rygg och vände positionen efte rha fått ut sitt huvud till att ha Lemos rygg och regna ner tunga slag och börja leta för en rear-naked choke men öppningen kom inte. Lemos försökte igen på slutet men Zhang slamma ner henne. Grym första rond. I andra va de lugnare tempo men Zhang dominerade igen fast med grappling inte kraft. Lemos blev nedtagen och sen kom hon inte loss. Zhang fortsatte sen att dominera matchen tiden ut. Lemos fick lite luft i 4:e men kom aldrig nära ett avslut som krävdes vi de laget. 
 
I huvudmatchen ställdes Bantamviktsvärldsmästaren Aljamain Sterling mot Sean O´Malley.  Här är jag fel person att skriva om då avslutet Sean O´Malley fick kändes jävligt tveksamt och jag gillar inte
O´Malley så för mig känns de jävligt iffy. På reprisen ser man dock att domaren först bröt när Sterling försöker rulla i från för att försöka ta sig upp men då också vänder ryggen till mot O´Malley vilket du aldrig ska göra när du inte besvarat slagen då får på marken för då kan domaren bryta. Gillar inte beslutet men är inte partisk och jäkligt irriterad när detta skriva så ta de med en nypa salt och kolla själva, men efter ha sett Sterling vända ryggen till ser jag en förklaring som jag hade köpt i en match mellan två fighters jag inte bryr mig om alls.