thewannabeexpert.blogg.se

2021-10-30
16:39:00

UFC 267 liveuppdateringar

För första gången på mycket länge kommer jag sitta och titta på ett helt UFC-kort från början till slut. Hela kortet visas på Viaplay. Ber för ursäkt för missen som stod här tidigare.  
 
Flugvikt: Tagir Ulanbekov, 12-1-0 vs. Allan Nascimento, 18-5-0
Res: Tagit Ulanbekov via delat domslut (2x29-28,28-29)
Tagir Ulanbekov siktar på att ta sin andra rak vinst i UFC efter en bra debut. Brassen Allan Nascimento gjorde comeback efter ett 3 år långt uppehåll i sin senaste match och gör UFC-debut i dag.  
Tagir Ulanbekov gjorde tidigt en riktigt snygg nedtagning av Nascimento som svarade att på marken attackera med submission och svep, men Ulanbekov höll sig i skinnet. Efter ännu en kamp så hamna de på marken där Narcimento låst in ett benlås djupt som Ulanbekov tog sig ur och låste själv in en djup giljotin som satt riktigt hårt men Nascimento tog sig ur. Ulanbekov fick kontroll på marken och avsluta ronden på topp men Nascimento hota med submissions hela tiden. 10-9 Ulanbekov för mig i första. I andra fortsatte Ulanbekov gå för nedtagningar. Nasicemento försvara dem bra i början av ronden. Men Nascimento lät sig tas ner för att ge sig på ett submissionförsök riktat mot Ulanbekovs arm. Nascimento försökte först med en kimura som gjordes om till en rak armbar men Ulanbekov fick loss armen från försöket. Ulanbekov behöll kontrollen sen resten av andra ronden. För mig vann Ulanbekov även andra ronden men Nascimento hota med en nya submissionförsök på slutet. 20-18 till Tagir men andra ronden va väldig mycket lugnare än första och Nascimento gjorde mer aggresivt så kan ha snott den. I andra kom Ulanbekov nära så Nascimento kom med ett fygane knä som ledde till att han blev nedtagen. Men brassen jaga en kimura som han gjorde om till ett svep men Ulanbekov såg till att hamna överst på marken igen. Nascimento fortsatte hota med trianglar på marken utan att Ulanbekov riktigt får något gjort på marken. Resten av ronden fortsatte i samma stil. För mig blev de Nascimentos rond och han kan ärligt talat vunnit matchen på rygg, mitt kort säger Tagit Ulanbekov 29-28 men den andra ronden känns de som jag måste se om för jag tror Nascimento borde vunnit den mer och mer. Domarna på plats hade de delat men 2 domare hade Tagit Ulanbekov 29-28. 
 
Mellanvikt: Yaozong Hu, 3-2-0 vs. Andre Petroski, 6-1-0
Res: Andre Petroski Submission (arm-triangel) R3 4:46
Kinesiske mellanviktaren Yaozong Hu va obesegrad innan han kom till UFC där han åkt på 2 raka förluster. Andre Petroski kom in i UFC efter en stint i TUF 28 där han åkte ut efter förlorat i andra matchen. Vann dock UFC-debuten och får lite av ett upplägg här för att ta sin andra raka. Hu testar förresten sin 3:e viktklass efter ha börjat i tungvikt sen lätt tungvikt. 
Matchen inleddes stående men efter en misslyckad spark från Hu så fick Petroski ner Kinesen och låste in en giljotin som dock inte satt helt rent som gjorde att Hu klara sig ur den. Men Petroski behöll markkontroll. Tog Hus rygg och hota med RNC men kom inte förbi hakan. Tillbaka stående så träffa Hu mer men Petroski träffa tyngre och skaka Hu. Fick sen en nedtakning med minuten kvar när båda ser riktigt trötta ut. Petroskis rond utan tvekan. En nedslagning från en 10-8. 
Till andra va de klart att Petroski va trött men Andre inledde med en snygg nedtagning men de kom tillbaka upp för fort. Men efter 40 sekunder fick Petroski ner Hu igen och den här gången behöll han Hu nere. Leta submissions utan att riktigt låsa in något. Efter 3 minuter kom Petroski in för en armtriangel som satt bra men Hu kom ur och Petroski behöll kontroll och släppte också greppet. Petroski behöll kontrollen och tog även denna rond klart. För mig blir de 10-8 för Hu fick inget gjort. Försvara sig bra men Petroski försökte med så mycket. 
I tredje fick Petroski till en lång nedtagning från ena sidan av buren till den andra. Hu hade inget försvar trots att han hade gott om tid att ta sig ur positionen. Men Hu kom upp och lyckades stoppa ett försök men då gav Petroski Hu några tunga slag men Hu kom bara upp och fortsatte framåt. Men Petroski fick ner Hu och tog ryggen igen. Något som blev mount och Petroski gav lite GnP byte till halvguard. Med 30 sekunder fick Petroski en arm-triangel in igen som tvingade Hu att klappa med bara sekunder kvar. Hu visste dock att han redan förlorat. Hu är lite för rå blir förhoppningsvis släppt och få lite mer erfarenhet för hans haka är otrolig. 
 
Fjädervikt: Makwan Amirkhani, 16-6-0 vs. Lerone Murphy, 10-0-1
Res: Lerone Murphy KO R2 0:14
Finske fightern Makwan Amirkhani får inte en enkel uppgift i obesegrade Britten Lerone Murphy här. Makwan Amirkhani fick en fin nedtagning efter drygt 50 sekunder där Murphy leta efter en strypning men när de slog i marken så va Amirkhani loss. Amirkhani behöll kontrollen bra. Murphy försökte ta sig upp men Amirkhani lät honom inte få ta sig upp utan att bära även Makwans vikt. Efter första ronden va de klart 10-9 till Makwan. Andra hann knappt börja innan Makwan gick in för en nedtagning som Murphy kontra med ett perfekt knä som knockade Amirkhani direkt. Makwan blev kvar på marken men vaknade till och läkarna tog hand om honom. Första Performance of the night bonus vinnaren är klar skulle jag tro. 
 
Lätt tungvikt: Michal Oleksiejczuk, 15-4-0 vs. Shamil Gamzatov, 14-0-0
Res: Michal Oleksiejczuk TKO R1 3:31
Efter ha varit borta i nästan 2 år gör Shamil Gamzatov comeback i UFC. Varit skadeproblem, coronapandemi och visumproblem som stoppat planerade matcher. Polacken Michal Oleksiejjczuk kommer senast från en knapp vinst på delat domslut mot Modestas Bukauskas. Här börja de stående för en gång skull i kväll. Michal tidigt de bättre träffarna enligt mig. Men Shamil tog dem utan större problem. Leverera själv en del tunga träffar själv dessutom. Efter 3:20 drygt träffade Michal med en stenhård uppercut som sänkte Shamil och med efterföljande slag fick domaren bryta.  
 
Weltervikt: Elizeu Zaleski Dos Santos, 22-7-0 vs. Benoit Saint-Dennis, 8-0-0
Res: Elizeu Zaleski Dos Santos Enhälligt Domslut (3x30-26)
Efter ha byggt upp en riktigt imponerande vinstrad 2019 så tog de stopp mot Jingliang Li på en fight night i Kina. Sen dess har Brassen gått 1-1 där de senaste blev förlust mot Muslim Salikhov på delat domslut. Nu väntar en Fransk UFC-debutant som imponerat i Brave FC med 7 av sina 8 vinster kommit via submission. 
Väldig klassisk striker vs grappler match här. Zaleski kunde stoppa de första nedtagningsförsöken. Men till slut lyckades Fransmannen få ner Brassen en snabb vända. Stående får Zaleski de flesta träffarna men Saint-Dennis är inte oäven stående. Jämn första rond jag ger till Zaleski men den va jämn. I början av andra kom riktigt tunga träffar från båda och Zaleski levererade tunga knän. Zaleski gav några till i clinchen. Saint-Dennis va skakad nu. Efter en tung höger gav Zaleski en lång slagserie som Saint-Dennis inte försvara alls. Va domaren höll på med vet jag inte, är en ny Ryss jag aldrig hört talas om. Zaleski börja hålla tillbaka för Saint Dennis försvara sig inte ordentligt. Saint-Dennis kom dock tillbaka med någon träff och fick fällt Zaleski. Men fick inte ner Brassen riktigt. Zaleski va riktigt trött nu efter ha försökt avsluta Fransmannen. Men Saint-Dennis försvara inte sitt huvud alls nu och de syns att han är en före detta elitsoldat men snälla rara hörna stoppa den här fighten nu. Hörnan sa bara att Zaleski är trött och gjorde inget rätt i övrigt. 10-8 till Zaleski i 2:a. Saint-Dennis får en poke i ögat som han sen kan inte se från ögat sen. Men domarna tar inte ens in en läkare trots vad Saint-Dennis sa. Va fan pågår här! Saint-Dennis fortsätter förvisso träffa. Men Zaleski är snäll eller trött och de är allt som räddar Fransmannen från mer skada än han redan fått. Zaleski råkade knäa Saint-Dennis i skrvet och tar plötsligt en poäng av Zaleski för den första skrevknät som va tydligt en olykshändelse. Vem fan har betalat honom för att förstöra den här matchen. Han ska döma en till påstår dem, tror inte de kommer hända. 29-26 till Zaleski för mig utan tvekan för övrigt. Men fighten förstördes av en icke komptent domare och en hemsk korkad hörna. Saint-Dennis är för tuff för sitt eget bästa.  
 
Mellanvikt: Albert Duraev, 14-3-0 vs. Roman Kopylov, 8-1-0
Res: Albert Duraev Enhälligt Domslut (3x29-27,30-27)
Albert Duraev vann ett UFC-kontrakt för 1 och en halv månad sen på Contender Series efter vunnit på submissino i första ronden, gör redan nu UFC-debut. Roman Kopylov gjorde UFC-debut november 2019 där han förlorade mot Karl Roberson. Sen dess har pandemi, skador och visumproblem stoppat honom från att komma tillbaka tidigare.  
Matchen inleddes avvaktande. Duraev såg något bättre ut enligt mig. Duraev vann första 10-9. Men i början av andra träffa Kopylov med ett slag som sänkte Duraev som dock höll sig vid liv. Duraev försökte sen ta ner Kopylov som höll tag i nätet så pass mycket att domaren stoppa fighten ställde om den och Duraev tog ner Kopylov som ingenting direkt sen. Duraev tog full mount och regna ner slag och armbågar. Sen efter några minuter börja Duraev bland in submissionförsök så Kopylov inte visste vad som skulle komma. Trots inledningen av ronden så vann Duraev andra ronden 10-8 för mig. 3:e så förblev dem stående av någon anledning för Kopylov hade inte samma kraft och Duraev kunde inte riktigt hota stående på samma sätt som på marken. Då får Kopylov in ett par tunga träffar som fick Duraev att stanna upp. Duraev behöver jobba på sin fight-IQ lite även om han troligen kommer vinna här. Kopylov tappa tandskyddet för andra gången i ronden. Tappa de igen efter en tung träff från Duraevs vars ena öga svullnat upp ordentligt. På slutet av ronden stoppa Kopylov en nedtagning och vände de för att ha kontroll på Duraev. Men när gonggongen går så snor förvisso Kopylov den tredje men förlorar 29-27 på mitt poängkort. Något domarna i stort höll med om. Stark vinst av Doraev som va skakad i stunder men som måste jobba på sin gameplan.   
 
Fjädervikt: Zubaira Tukhugov, 19-5-1 vs. Ricardo Ramos, 15-3-0
Res: Zubaira Tukhugov Enhälligt Domslut (3x29-28) 
Zubaira Tukhugov kommer tillbaka efter ha varit borta i över ett år sen sin senaste fight som va en delat domslut förlust mot Hakeem Dawodu. Nu får han till slut möta Ricardo Ramos efter tvingats dra sig ur första gången denna match bokades i mars. Ramos kommer in med en vinst i ryggen efter domslut mot Bill Algeo. 
Ramos aktiv tidigt. Tukhugov försvara sig bra tidigt. Tukhugov börja efter halv första ronden träffa ordentligt med hårda slag och skakade Ramos. Ramos fick ett cut av de tunga träffarna. Tukhugov blev också den som gick framåt efter Ramos tagit rollen i början. Ramos svarade på en kontring från Tukhugov med en spinning elbow som träffa men Tukhugov svalde den. Tuff rond som Tukhugov tog 10-9 för mig. Andra ronden va Tukhugov på direkt men Ramos fick in fina träffar också. Tukhugob tar ääven andra ronden enligt mig. Tunga träffar från båda i en riktigt bra match hittills. Efter drygt 1 och en halv minut börja Ramos gå på framåt igen. Tukhugov va dock med på att kontra på Ramos attacker. 3:E va den jämnaste ronden men Tukhugov fick även den så mitt kort blir därmed 30-27 för Tukhugov. Domarna hade de 29-28 men samma vinnare.   
 
Stråvikt: Amanda Ribas, 10-2-0 vs. Virna Jandiroba, 17-2-0 
Res: Amanda Ribas Enhälligt Domslut (3x29-28)
Amanda Ribas fina obesegrade streak i UFC på 4 matcher bröts senast av Marina Rodriguez via TKO i andra ronden. Virna Jandiroba kommer senast från en vinst mot Kanako Murata efter läkare stoppat matchen mellan 2:a och 3:e ronden.
Jandiroba gick för en nedtagning tidigt som inte gick någonstans. Ribas försvara sig väl mot nedtagningar men Jandiroba kom till slut tillräckligt lågt för att få ner Ribas. Då vaknade matchen till liv mellan dessa två grapplers. Efter en tuff kamp där ställdes dem upp och Jandiroba fick in en tung träff som fällde Ribas en kort stund men Ribas kom upp och avsluta ronden. Men nedslagningen gav ronden till Jandiroba för mig. I början av andra ronden fick Ribas in en tung träff som skaka Jandiroba. Ribas höll sen ledningen och stoppa en nedtagning från Jandiroba som Ribas gjorde om till en egen men inget hann hända. Ribas tog andra så 19-19 efter 2 ronder. Ribas börjar aggresivt i 3:e ronden också. Är nog på väg att vända den här matchen. Efter lite mer än hälften av 3:e ronden träffa Ribas med en huvudspark som skadade Jandiroba illa. Men Ribas kunde inte avsluta. Väldigt stark insats av Ribas här när hon vann 29-28 enligt mig i alla fall. Jandiroba hade inte mycket att sätta emot i sista ronden även om jag blev imponerad hur hon klara av att ta den huvudsparken. Domarna höll med mig. 
 
Huvudkort:
Lätt tungvikt: Magomed Ankalaev, 15-1-0 vs. Volkan Oezdemir, 17-5-0
Res: Magomed Ankalaev via Enhälligt Domslut (2x30-27,29-28)
Magomed ankalev har sen förlusten i UFC-debuten vunnit 6 raka matcher där senaste vinsten kom på domslut mot Nikita Krylov. Volkan Oezdemir har haft de tyngre på sistone efter en lovande start fick han en titelchans där han förlora mot Daniel Cormier. Sen dess har han gått 2-3 och kommer senast från en förlut mot Jiri Prochazka via TKO i andra ronden.  
Den här skulle haft samma domare som hade Zaleski Dos Santos-Saint-Dennis på underkortet blir förhoppningsvis utbytt innan dess. Något som bekräftades en kort stund senare. 
Första matchen på kortet därde känns som de kan ta lsut närsomhelst. Båda kan avsluta varandra nörsomhelst. Volkan fick först in en tung träff. Men Ankalev överlevde. Efter nästan 3 minuter fick Ankalaev in träffen och sänkte Oezdemir som dock kom upp snabbt igen. Trodde denna skulle va slut nu, men första ronden ger jag till Ankalaev. I början av andra så träffa Volkan med lowkicks men Magomed öppna ett cut ovanför Volkans ena öga. Magomed fick en fin nedtagning i slutet av andra ronden även om Volkan lyckades komma på fötter relativt snabbt. Väldigt slö 2:a rond som jag ger till Magomed. Tredje ronden börjar lika slött som andra gjorde. Magomed har vinsten klar i stort sett då Volkan känns för trött för att göra något just nu. För mig blev de 30-27 till Magomed Ankalaev. 
 
Weltervikt: Jingliang Li, 18-6-0 vs. Khamzat Chimaev, 9-0-0
Res: Khamzat Chimaev Teknisk Submission (RNC) 3:16 R1
Efter ha stormat in UFC förra året med 3 raka vinster på kort tid åkte Khimzat Chimaev på Covid-19 som fått honom att behöva vänta i lite över 1 år på en ny fight och missa chansen att möta Leon Edwards. Nu väntar istället tunghänta Kinesen Jingliang Li som senast knockade Santiago Ponzinibbio i första ronden. 
Khamzat tog ner Li nästan direkt och höll uppe honom medan han prata med Dana. Efter några minuter på marken så tog Chimaev Lis rygg och regna slag och låste in en RNC på en platt Li som kämpa emot men Chimaev anpassa greppet och Li somnade i greppet innan han hann klappa. Otroligt imponerande insats från Chimaev igen. Finns en god PON bonus chans för honom också. Li träffa dessutom kanske inte ens med ett enda slag.  
 
Tungvikt: Alexander Volkov, 33-9-0 vs. Marcin Tybura, 22-6-0
Res: Alexander Volkov via Enhälligt Domslut (2x30-27,29-28)
Alexnader Volkov har haft de tungt mot den absoluta eliten av tungvikt samt med riktigt tunghänta kämpar som Derrick Lewis, Curtis Blaydes & förlorade senast mot interim titelmästaren Cyril Gane. Marcin Tybura hade en tuff tid i UFC där han gick 1-4 men har 2020 vunnit 5 raka matcher i UFC. Vet inte om den utlovar avslut men tror de kommer bli en riktigt bra match. 
Här börja de oväntat snabbt med ett par tunga träffar var. Men de lugna ner sig till tempot jag förväntade mig. Kom ner på marken men med Volkov i kontroll till gongongen gick. Första ronden klart till Volkov. Andra ronden blev vad jag förväntade mig. Stående fightng utan stora smällar utan bara halvkompetent boxning. Kändes som ännu en rond till Volkov. Sista ronden mer av de vi sett resten av fighten. För mig blev de ännu en rond till Volkov men jag bryr mig inte om de rör sig från 30-27 Volkov till 29-28 Tybura. Domarna höll i stort med mig. 
 
Lättvikt: Islam Makhachev, 20-1-0 vs Dan Hooker, 21-10-0
Res: Ilam Makhachev via Submission (Kimura) R1 2:23
Dan Hooker hoppa på den här chansen efter ha slagit Nas Haqparast för dryga månaden sen som bröt en förlust svit för honom. Nu blir de tuffare motstånd i Islam Makahachev som har 8 raka vinster som egentligen skulle mött Rafael Dos Anjos. 
Redan efter drygt 40 sekunder hade Makhachev tagit ner Hooker. Nu sikta Makahachev på en kimura som fick Hooker att klappa. 
 
Interim titelmatch Bantamvikt: Petr Yan, 15-2-0 vs. Cory Sandhagen, 14-3-0
Res: Petr Yan via Enhälligt Domslut (3x49-46)
Petr Yan tappade titeln i bantamvikt efter ha knäat Aljamain Sterling när han va på marken. Hans hörna kan beskyllas för detta till stor del. De bröt en förlustfri svit i UFC som innehöll vinster mot Jose Aldo, Urijah Faber mer flera. Cory Sandhagen får den här chansen efter Sterling tvingades dra sig ur. Förlorade mot Sterling för inte så länge sen, vann sen 2 raka mot Marlon Moraes & Frankie Edgar men förlorade senast ett tajt delat domslut mot TJ Dillashaw. 
Båda verkar sikta mot kroppen med sina attacker tidigt vilket är smart. Efter en jämn första rond ger jag den ändå till Sandhagen för han fick de bästa träffarna av de jag såg. Men första gången i kväll jag är riktigt tveksam om vad jag tycker. I andra fortsatte Sandhagen med kroppsattackerna. Men Cory blanda upp sina attacker smart. Yan va aldrig ofarlig och hitta lucker men Sandhagen träffa mer. Sandhagen tog även andra ronden enligt mig. Men igen inte 100% säker de är rätt. 3:e börja Sandhagen bra och fick Yan att falla till efter en träff. Men i slutet av 3:E fick Yan till en riktig nedslagning efter en snygg slagserien ihop med en spinning backfist som sänkte Sandhagen. Yn följde med ner till marken och hota med submissions där. Men Sandhagen överlevde. 3:e ronden blev 10-9 till Yan. 4:e inledde Yan bra igen. Sandhagen såg ut att ha tappat lite av de han hae i början. Yan gör som vanligt och växer sig in i matcherna. Men Sandhagen fick en nedtagning. Men Yan kom upp relativt fort efter ett benlås försök. Yan fortsatte dock träffa Sandhagen hårt stående. Cory svarar ibland men kan inte komma till Yans volym. Efter 4 ronder har jag de lika, 38-38. Sista ronden pressa Sandhagen sig tillbaka till att vara i samma tempo som Yan men Petr gör som i 3-4:e och börjar ta över igen. Sista ronden blev dock så jämn som de första va men jag tror Yan tog den och vinner därför 48-47 för mig. Galans klart bästa fight hittills. Domarna höll med mig om Yan som vinnare men med 49-46. 
 
Titelmatch Lätt Tungvikt: Jan Blachowicz, 28-8-0 (C) vs. Glover Texeira, 32-7-0
Res: Glover Teixeira via Submission (RNC) R2 3:02
Jan Blachowicz vann titeln genom att slå Dominick Reyes när titeln va vakant. Försvarade sen titeln genom att slå mellanviktsmästaren Israel Adesanya via enhälligt domslut. Nu väntar veteranen Glover Teixeira som har 5 raka vinster där han på sina 2 senaste vinster kört över tidigare titelutmanarna Antohny Smith & Thiago Santos. 
Glover löser tidigt en nedtagning på Blachowicz som stoppat alla försök 6 fighter i rad. Glover höll kontroll sen. Jan stoppa de värsta men våga inte öppna för att kunna ta sig upp då de även ger Glover en chans att avancera på marken. Överraskande rond men Glover gjorde de smartaste draget han kunde, mest överraskad att han fick ner Jan. Stabil 10-9 till Glover. I andra stoppade Jan första försöket och träffade Glover med några fina träffar. Men drygt 2 minuter in träffa Glover själv med en träff som skaka Jan. Men Polacken svara med en till. Men Glover fick kort efter de ner Jan på marken och fick mount. Han plattan er Jan och låste in en RNC och vinner UFC-titeln vid 42 års ålder!!!!!!  Jan klappa väldigt snabbt ser vi på reprisen vilket ska bli intressant att höra förklaringen till. Men nu är GLOVER TEIXEIRA MÄSTARE!!!!!