thewannabeexpert.blogg.se

2020-06-30
20:22:42

Ny vecka av Top Rank boxning

Efter förra veckans fokus på Moloney bröderna från Austrlaien är vekcans huvudmatcher något svagare. Men divisionen i fokus är Super lättvikt. 
 
Natt till onsdag:
Super Lättvikt 10R: Alex Saucedo, 29-1-0 vs. Sonny Fredrickson, 21-2-0
Alex Saucedo har hållt små titlar för WBO & NABO i Super lättvikt Men i sin första riktiga titelmatch för WBO titeln mot Maurice Hooker blev Saucedo stoppad i 7:e ronden. Men Saucedo kom tillbaka med en R1 KO vinst i sin senaste match. Sauceod har inte varit med i en match som gått tiden ut som är bokad längre än 8 ronder. 26 år gammal men varit proffs sen 2011 så behövs fler imponerande vinster för en ny titelchans.
Sonny Fredrickson höll ett kort tag USBA titeln i Super Lättvikt innan han i sin senaste match tappade den på majoritets domslut efter 10 ronder mot Samuel Teah. 
Matchen är tänkt att ge Saucedo en relativt enkel seger medan Fredrickson kanske kan få en chans på en mindre titel med en vinst här. 
 
Super Lättvikt 10R: Josue Vargas, 16-1-0 vs. Salvador Briceno, 17-5-0
Josue Vargas enda förlustkom efter blivit diskad när han slog en motståndare som vänt ryggen till. Något som låter riktigt illa men inte sett klippet så kan inte avgöra vad jag tycker. Sen dess har Vargas 10 raka vinster där den senaste vann honom en mindre IBF titel på domslut mot Noel Murphy över 10 ronder. 
Salvador Briceno höll 2016 en mindre WBC titel i Super fjädervikt. Men efter han åkte till Ryssland för att möta Mikhail Alexeev om WBO Youth titeln i samma viktklass och förlorade ett 8 ronders domslut med klara siffror har Brisceno aldrig vunnit en ny titel. Varje gång han kom till en ny har de blivit förlust. Blandar på Super fjädervikt, lätt vikt men fokus har varit på Super lättvikt på sistone. Chansen att han vinner här är dock minimal. 
 
Övriga matcher:
Super lättvikt 8R: John Bauza, 13-0-0 vs. Lawrence James Fryers, 11-2-0
Super fjädervikt 6R: Edward Vazquez, 7-0-0 vs. Anthony Chavez, 8-1-0
Mellanvikt 6R: Rance Ward, 4-1-1 vs. Fred Wilson Jr, 6-0-2
Mellanvikt 6R: Donte Stubbs, 6-0-0 vs. Isiah Jones, 8-2-0 
 
 
Natten till fredag:
Super lättvikt 10R: Jose Pedraza, 26-3-0 vs. Mikkel LesPierre, 22-1-1
Efter ha blivit inställd sent på grund av någon ur LesPierres team testat positivt för Corona är den nu ombokad för den här galan.  Jose Pedraza är en tidigare IBF Super fjädervikt mästare som vann titeln när den va vakant mot Andrey Klimov på enhälligt domslut. Försvara sen titeln två gånger. Delat domslut mot Edner Cherry och enhälligt domslut mot Stephen Smith. Mot Gervonta Davis tog de dock slut  när Pedraza blev knockad i sjunde ronden. Efter ha gått i lättvikt tog han några tune up för känna på vikten och vann sen WBO titeln av Raymundo Beltran igen på enhälligt domslut. Men förlorade matchen efter titeln till en av de nuvarande #1 P4P boxarna Vasily Lomaschenko efter enhälligt domslut. Vann en match till i lättvikt innan han gick upp till Super Lättvikt och mötte Jose Zepeda för en mindre titel men förlora på enhälligt domslut med klara siffror. 
Mikkel LesPierre har hållt några mindre titlar i Super Lättvikt som varit hans lägsta viktklass. Men när han fick en chans på WBO titeln mot Maurice Hooker blev de förlust på enhälligt domslut med stora siffror hos alla domare. Tagit en mindre fight som hann vann via enhälligt domslut efter bara tappat 1 rond. Borde bli en kul match även om jag är tveksam vad den ska leda till härnäst. 
 
Lättvikt 10R: Albert Bell, 16-0-0 vs. Mark Bernaldez, 20-3-0
Albert Bell är 27 år gammal och gått 16-0 som proffs men bara vunnit en mindre WBC titel i Super fjädervikt och skulle nog behöva vinna några till innan han kan få en riktigt titelmatch i någon viktklass. Bara 5 av Bells 16 vinster har kommit på avslut vilekt är ganska lågt. 
Mark Bernaldez från Filippinerna har byggt upp sig till lättvikt men inte heller hållt någon titel. Gått en titelmatch om en mindre WBO titel men förlorade den via TKO i sjunde ronden. Vann sen några matcher. Vann i USA-debuten via TKO i R1 men förlora sen på domslut kom tillbaka till Asien vann en match på KO och är nu tillbaka i USA. Svårt att se hur Bell ska förlora här även om Bernaldez har krut i nävarna, 14 av 20 vinster via TKO/KO så är hakan inte granit. 
 
Fjädervikt 6R: Adan Gonzales, 5-2-2 vs. Robeisy Ramirez, 3-1-0
Robeisy Ramirez tog dubbla OS-guld som amatör. Men i proffsdebuten åkta han på en chockförlust i sin första match mot Adan Gonzalez som vid tiden va 4-2-2. Adan fick in en nedslagning på Ramirez i första ronden och tog sen hem ett delat domslut där en av domarna gav honom alla ronder, en gav honom 3 av 4 medan den tredje gav resterande ronder till Ramirez. Sen första mötet har Adan hållit upp medan Ramirez vunnit 3 raka Samtliga på avslut. Dock har Ramirez gått 6:e och 4:e ronden för två av avsluten så han har kondition för att gå långt i en match. Vi såg Ramirez 9:e juni vinna via TKO i första ronden mot Yeuri Andujar. Adan är vann vid 6 ronders och gått tiden ut i flera frågan är om extra ronderna hjälper honom att skrälla igen eller om Ramirez kommer knocka honom. 
 
Övriga matcher:
Super lättvikt 6R: Elvis Rodriguez, 6-0-1 vs. Dan Murray, 5-3-0
Fjädervikt 8R: Luis Melendez, 8-1-0 vs. TBA