thewannabeexpert.blogg.se

2022-02-20
16:58:19

Bara UFC att fokusera på denna helg

UFC Fight Night Walker vs. Hill hade tappat ett starkt mainevent för att ersätta med ett lätt tungviktsmöte mellan Johnny Walker & Jamahal Hill. Johnny Walker hade en strålande start i UFC men har gått 1-3 på sina sneaste matcher och behöver nog en vinst för att förbli ett toppnamn. Jamahal Hill är en talang som kom tillbaka från sin första förlust med en 48 sekunder KO av Jimmy Crute i sin senaste match och hade momentum i ryggen.  Något som blev sant när matchen började. Walker och Hill hae ganska jämn match men Hill träffade med en stenhård höger på Walkers tinning som fick Walker att flyga upp och sen föll som en fura. Hill vann så klart en Performance of the night bonus för den knocken. Jag undrar vad detta betyder för Walkers framtid i UFC. Hill däremot ser jag fram emot att följa under året. Svårt att se honom slå de yngra gardet.  
Enda fighten jag såg lite fram emot på kortet va Joaquin Buckley mot Abdul Razak Alhassan som inledde huvudkortet. En match som inte blev vad jag hoppades. Buckley va smart med sin brottning men första ronden va riktigt jämn. Buckley hade några nedtagningar men Alhassan fick de tyngre träffarna, Buckley gav dock lika bra som han tog och vann därför ronden enligt mig, dock är jag villig att medge att jag inte är 100% säker på detta. 2:a ronden vann dock Buckley solklart enlgit mig medan Alhassan hade en bra 3:e rond efter vilat i andra. Mot slutet hade han nog hoppats matchen va någon minut längre för då kan han mycket väl ha avslutat Buckley med sina markslag. Jag fick de till 29-28 Buckley, 2 av domarna höll med mig om de, den 3:e gav de Alhassan. Mina eftershow poddar hade helt olika poängkort om den här matchen också. 1 hade Alhassan som solklar vinnare medan den andra hade Buckley. 
På underkortet gick också David Onoma sin andra match i UFC, första i sin riktiga viktklass som är fjädervikt efter en tuff debut mot Mason Jones i lättvikt. Han mötte Gabriuel Benitez som missade vikten. Inledningsvis va de Benitez som va den bättre och skadade Onoma med ett slag som strök hans öga, helt regelrätt dock inget fingerpetande utan ett rent slag. Onoma gnällde inte men fick clincha upp Benitez för att få bort stjärnorna som han antagligen såg. Efter kommit loss fastnade Benitez i slutet mot ronden med ryggen mot buren igen och Onoma slog Benitez med 14 raka slag som till slut knockade Benitez. Detta vann Onoma en PON bonus. 
I galans "comainevent" blev Jamie Pickett den första fightern för året att gå 2 matcher i UFC. Men dne här gången förlorade han klart mot Kyle Daukaus via submissioni första ronden efter Pickett klappat för en D´arce choke med bara en sekund kvar av första ronden. Något som vann Daukaus en PON Bonus. 
Stephanie Eggers utnyttjade Jessica-Rose Clark misstag med att clincha upp Eggers mot buren. När Eggers fick till en nedtagning så börja hon leta submissions och till slut satte Eggers in en armbar som tvingade Clark att klappa. Något som vann Eggers en PON bonus. 
Jim Miller vann sin 39:e match i UFC via TKO i andra ronden mot debutanten Nikolas Motta. En insats som kunde tagit en bonus ännu. 
Av debutanterna på galan imponerade Chad Anheliger mest med sin TKO-vinst mot Jesse Strader i tredje ronden av deras match.