thewannabeexpert.blogg.se

2022-09-04
18:15:36

MMA-Ögonblick från Augusti 2022 att minnas

Augusti hade Contender Series varje vecka, UFC 278 med Kamaru Usman igång igen, PFL slutspel bland mycket annat. 
 
Månadens bästa fighter:
2: Contender Series Week 2: Flugvikt: Vinicius Salvador vs. Shannon Ross
Otroligt krig där de stod klart i första ronden att Salvador va den bättre men Ross haka är av högsta kalss för jag vet inte hur han kom tillbaka. Men i andra ronden så fortsatte Salvador överyga men lite diva fasoner kom in och lät Ross komma in men en stenhård höger från Salvador frös Ross och när han inte försvara sig från de inkommande slagen ordentligt gjorde domaren rätt och bröt.
 
1: UFC FN Vera vs. Cruz: Fjädervikt: Nate Landwehr vs. David Onama
Nate Lanwehr och David Onama verkar inte kunna ha tråkiga fighter sen de kommit till UFC. Landwehr tog hem vinsten den här gången men jag kan lätt se dem här fightas igen och igen för matcherna kommer aldrig bli tråkiga.  
 
3: UFC 278: Mellanvikt: Paulo Costa vs. Luke Rockhold
Tog oväntat nog inte slut i första ronden som jag trodde men inte för att Rockholds haka blivit bättre utan udda taktik från Costa som inte slog mot huvudet så mycket som han kunde ha gjort. Costa vann ändå som väntat på domslut men fighten blev rolig men den va inte bra. 
 
 
Månadens bästa KO:s:
Contender Series Week 2: Goff bevisa att han har hakan och kraften för UFC
Hur dubbla CES mästaren Bill Goff överlevde huvudsparken Shimon Smotritsky träffa med vet jag inte. Men att Goff skulle komma tillbaka och avsluta Shimon med tunga slag i samma rond imponerade stort. Ser fram emot vad Goff kommer ställa till med i UFC.
 
Contender Series Week 2: Chris Duncan blir nästan knockad men vände med en krok
Chris Duncan hade vissa problem med Charlie Campbell men hade varit i Contender Series tidigare och trots problem syntes de att han leta öppningar. Men när Campbell träffa med flera fina träffar såg Duncan helt borta ut men svara med en stenhård höger krok och med nästa slag knockade han Campbell och domaren bröt. Skotten Chris Duncan lär dyka upp på nästa Europa kort.
 
UFC FN Santos vs. Hill: Bryan Battle går till weltervikt och imponerar direkt
TUF 29 vinnaren Bryan Battle imponera i sin weltervikts debut efter tidigare varit i mellanvikt och imponera direkt med en tung huvudspark KO av Takashi Sato som vann en PON-bonus på en gala fullt av avslut.  
 
UFC FN Vera vs. Cruz: Josh Quinlan vann i UFC-debuten med brutal KO
Josh Quinlan fick debuten uppskjuten men kom in och knockade Jason Witt med en tung kontrings vänster efter Witt kom in för en kroppspark. Fattar inte hur den här missa en bonus.
 
3: UFC FN Vera vs. Cruz: Veras huvudspark sänkte Cruz
Marlon Vera hade fått in några nedslagningar hela matchen mot Cruz men i 4:e ronden träffade Vera med en perfekt huvudspark som sänkte Cruz och Marlon Vera är nu en officiell topp contender i hajtanken som är bantamvikt.  
 
2: Tuff-N-Uff 129: Desmond Manabat med ett perfekt flygande knä
Desmond Manabat hade förlorat sina 2 första proffsmatcher men mot proffsdebutanten David Loureiro fick han sin första proffsvinst med ett perfekt tajmat flygande knä när David skulle komma in för att pressa upp Manabat mot buren. Otrolig KO. Manabats smeknamn va The Matrix och nu har han knocken i sin highlight reel som visar varför han förtjänar smeknamnet. 
 
1: UFC 278: Leon Edwards vann titeln med en huvudspark från ingenstans
Efter en stark första rond från Edwards så började mästaren Kamaru Usman ta över mer och mer. Edwards såg mot slutet av sista ronden ut att godta förlusten på domslut som va på gång. Domarna hade Usman 3-1 i ronder när sista ronden började. Men då fintar Edwards så Usman vänder ner huvudet och mötte de med en brutal huvudspark som släckte ljuset på Usman. För mig kommer de här troligen vinna priser som årets KO, årets vändning och årets skräll för att de kom i en titelmatch där få såg Edwards vinna, speciellt inte så här. 
 
LFA 140: Carlos Mota vann flugviktstiteln med en vänster
Till slut är Carlos Mota flugviktsmästare i LFA efter förlorat i januari i en Fight of the year utmanare kom han ut här och skakade Rizvan Abuev tidigare men efter 3:10 drygt kom en vänsterkrok från Mota som knockad Rizvan direkt och Mota gick i från med händerna höjda medan domaren rusade fram. 
 
Månadens bästa Submissions:
1: UFC FN Santos vs. Hill: Cory McKenna blir historisk med sin Von Flue
Cory McKenna hade lite problem med Miranda Granger men fick till en nedtagning men GRanger hade en giljotin men McKenna försökte sig då på en Von Flue choke även om hon aldrig lyckats låsa in den förut och blev positivt överraskad när Granger insåg försent vad som hänt och tvingades klappa. McKenna blir därmed första kvinnliga fightern i UFC som vunnit på Von FLue, något McKenna inte lyckats med förut ens på gymmet.  
 
3: JCK MMA Week 15: Zhengyong Lu med en vacker stående giljotin
Vet inte många flugviktare som lyckats låsa in en stående giljotin på sin motståndare. Lu lyckades låsa in den mot Tuerdaiji Sadier efter 3 minuter av deras match. Extra plus för att Lu låser in giljotinen på rygg på marken och ställer sig upp med Sadier i greppet tills han klappa.
 
2: PFL 9 Play-Off: Bubba Jenkins med en stark insats mot Kudo
Bubba Jenkins slängde runt Ryoji Kudo med fina nelson innan han låste in en vacker RNC som tvingade Kudo att klappa.  
 
Övriga noteringar:
UFC Fight Night Santos vs. Hill blev en gala där samtliga matcher vanns på avslut. Något som inte skett på väldigt länge. En gala som på förhand såg riktigt meh ut blev plötsligt en gala värd att lägga på minnet för framtida quiz.  
 
PFL Slutspelet avgjordes som sagt under månaden och så här ser finalerna ut. Sadibou Sy mötte Carlos Leal i sin semifinal och tog sig vidare efter sin 3:e raka vinst på domslut, i finalen väntar skrällen Dilano Taylor som kom in  på kort varsel och knockade Rory MacDonald. Att Anthony Pettis skulle förlora mot Stevie Ray igen va inte något många tippa, men Ray vann den här gången på domslut samtidigt som Pettis ännu en gång bröt händerna i en fight. Damfinalen i lättvikt blev precis som väntat ett 3:e möte mellan Harrison & Larissa Pacheco.   
Fjädervikt: Brendan Loughnane vs. Bubba Jenkins 
Lättvikt Dam: Kayla Harrison vs. Larissa Pacheco
Lättvikt Herr: Stevie Ray vs. Olivier Aubin-Mercier
Weltervikt: Sadibou Sy vs. Dilano Taylor
Lätt tungvikt: Rob Wilkinson vs. Omari Akhmedov
Tungvikt: Ante Delija vs. Matheus Scheffel
Spontana reaktionen från mig är att 2 av finalerna är såna jag kunnat tippa i lätt tungvikt och damernas lättvikt. Övriga har skador och skrällar sett till att dem inte blir som tänkt. Ante Delija har redan slagit Scheffel en gång den här säsongen har svårt att se honom inte göra de igen. 
 
På UFC FN Vera vs. Cruz gick Amanda Nunes fru Nina Nunes i pension efter vunnit sin sista match på delat domslut.