thewannabeexpert.blogg.se

2022-06-07
20:51:16

MMA Ögonblick i Maj att minnas

Så nu har vi klara favoriter i de 3 stora kategorierna vid årets slut. Maj såg dock ut att kunna everera årets hittills mest laddade PPV på förhand bland mycket annat gott. 
 
Månadens bästa fight:
3: UFC 274: Lättvikt Titelmatch: Charles Oliveira vs. Justin Gaethje
Herregud vilken jäkla match de blev mellan de 2. Oliveira missa vikten med ett 0,5lbs och blev därför av med titeln innan matchen. När den väl börja kom Gaethje ut som skjuten ur en kanon som vanligt och slog ner Oliveira 2 gånger om tidigt. Oliveira hade fått ett par cuts men lyckades vända med egna tunga träffar och fick ner Gaethje på marken och efter några attacker låste han in en RNC som tvingades Justin att klappa. Allt detta hann hända inom 3:22. Vilken match mellan de två.  
 
1: Eternal MMA 65: Lättvikt: Josh Kuhne vs. Dimps Gillies
Herrejävlar, dessa två slutade aldrig slå varandra i 15 minuter. Kuhne såg mest skadad ut efter matchen med flera cut och blev nästintill knockad precis innan gonggongen gick. Hade den här hänt i UFC skulle de va en FOTY utmanare. Kolla in den, skaffa Figth Pass på test kolla in den här. Dimps Gillies va den självklara vinnaren efteråt, klara knappt av att få armen lyft efteråt. Skada ena handen ordentligt. Jag har blivit ett fan av dessa 2.  
 
2: UFC 274: Flugvikt: Brandon Royval vs. Matt Schnell 
Flugviktaren Brandon Royval fortsätter vinna på avslut vilket få flugviktare gör lika ofta. Matt Schnell hade dock Royval nästan knockad tidigt men Royval överlevde och kom tillbaka med några tidiga submission försök men till slut satt giljotinen och tvingade Schnell att klappa. Vann galans Fight of the night pris vilket va fullt rättvisst.   
 
Månadens bästa KO:
Titan FC 76: Vergara fortsatt obesegrad med flygande knä
1-0 fightern Arturo Vergara imponera med sin flygande knå KO mot Cody Schive, 1-6-0 i vad som skulle va en 140lbs catchweight som Schive klara vikten till trots att han tog den på kort notis. Något Vergara inte gjorde utan vägde in på 144,8lbs. Jag kan inte säga att jag inte gilla knocken men den kommer inte blir rankad av mig.  
 
1: UFC 274: Chandlar avslutar Ferguson med brutal frontkick
Första ronden va som man förväntade sig med ett krig där båda fick ge och ta. Ferguson börja bäst men Chandler fick en nedtagning och avslutade bäst. Andra ronden hannn knappt börja innan Chandler träffade med en perfekt frontkick som satt rätt på Fergusons haka och släckte ljuset 17 sekunder in i andra ronden. Svårt att se en bättre KO den här månaden. Chandler hade också bra reaktion för han gick in för mer slag såg at Ferguson inte rörde på sig och stannade av sin attack. Promon han gav efteråt va också 5+. 
 
2: Invicta FC 47: 37-årig Atomviktare 1-slags knocka UFC-Veteran
37 årige Jillian DeCoursey är en vinnare igen med en 1-slags KO mot UFC-veteranen Lindsey VanZandt som hon sänkte med en rak höger. Är ovanligt att se såna här KO-vinster i såpass låga viktklasser men när de kommer blir de alltid brutala.  
 
3: Urijah Fabers A1 Combat 3: Flugvikts debutant släckte ljuset för motståndaren
Terrance Saeturn avslutade Isaiah Wright i sin debut efter 42 sekunder med en brutal 1-slags KO. Detta efter 40 sekunder va svingande från båda så de låg lite i luften. 
 
Månadens bästa Submission: 
FAC 13: Robert Gidron vände mot Long med ett kast och en giljotin
Första ronden i mellanviktsmötet mellan Zach Long och Robert Gidron gick till Long utan tveksan som dominera med sin brottning. Men i andra så stoppade Gidron ett nedtagningförsök vände till ett judokast och satte sig i full mount och låste in en giljotin som tvingade Long att klappa. 
 
Eternal MMA 65: Van Heerden blixtsnabba ben-triangel på Philpott va något extra
Justin Van Heerden besegrade veteranen av 30+ matcher Alan Philpott efter nästan 2 ronder av fram och tillbaka så gjorde Philpott ett litet misstag på marken och Van Heerden låste in ben-triangeln blixtsnabbt, Philpott tvingades klappa innan man ens hunnit se Justin låsa in den.
 
1: CFFC 108: Will Spann 3:rd låser in en omoplata i sin andra proffsmatch. 
Will Spann The 3:rd hade problem tidigt mot Brandon Davis som tog ner Spann. Men efter slammat ner Spann tappa Davis kontrollen på Spann som sprawla ur tog sig upp knocka nästan Davis tog hans rygg fick inte in en RNC men låste istället in en omoplata Davis inte kunde ta sig ur.
 
2: CFFC 108: Ricarod Fuentes trolla fram en vinst via kneebar
I sin match på CFFC 108 co mainevent mot DeAndre Anderson blev Fuentes tidigt slagen klart. Men efter ha gått ner efter ett slag utnyttjade Fuentes Andersons misstag där han följde efter utan att ha försvarat sina ben tillräckligt. Fuentes notera de och låste in en kneebar som tvingade Anderson att klappa.   
 
3: Fury FC 62: 39-årige Adam Martinez kom tillbaka och avsluta med en D´Arce
39-årige veteranen Adam Martinez fightas nere i bantamvikt och då är varje vinst imponerande på ett sätt. Men blir man först dominerad av sin klart yngre motståndare, i de här fallet Leonardo Carvalho i början av matchen så är en comeback submission extra imponerande. Efter skakat av Carvalho och fått övertag låste Martinez in en tajt D´Arce choke som fick Carvalho att klappa.
 
JCK MMA 2022 Week 4: Proffsdebutanten Deng Li låste in fin stående giljotin
Matchen mellan debutanterna Deng Li och Gazangcairang hann knappt börja för efter lite mer än en minut försökte sig Gazangcairang på en nedtagning och Li svara med att låsa in en giljotin och de förblev stående men Li släppte inte taget och Gazangcairang tvingades klappa.  
 
Noterbart:
UFC 274 hade 2 av årets hittills sämsta matcher i UFC där stråvikts titelmatchen mellan Rose Namajunas & Carla Esparza va 5 ronder av ingenting. Vann gjorde Carla som återtog titeln 7 år efter hon förlorade den till Joanna Jedrzejczyk vilket va ett coolt ögonblick & rekord. Men matchen va ett riktigt sömnpiller men tror de va mer Rose taktik fel än Carlas. Carla gifte sig sen veckan efter vilket gjorde ögonblicket ännu bättre.  
Ovince St Preuxs vinst på delat domslut mot Shogun Rua va minst lika tråkigt men där slog dem på varandra i alla fall i 3 ronder så de känns väldigt fult gjort av mig att utse den till en av årets tråkigaste hittills efter ha sett Namajunas-Esparza 2. 
 
Andre Fialho gick 2:a matchen på mindre än en månad och vann sin andra raka via KO och en andra raka PON bonus.  
 
Fury FC 61 hade inga speciella avslut värda att uppmärksamma men av 6 matcher på huvudkortet slutade 4 med vinst via Rear-naked choke. 
 
Ares FC 6 leverera precis som tidigare något jag inte sett på ett bra tag igen. I welterviktsmatchen mellan 41-årige veteranen Karim Ghajji & den 20 år yngre talangen Jordan Zebo så vann Zebo klart på domslut med stark brottning. I slutet av andra ronden plocka han upp pch slamma ner Ghajji så hårt att de hade sönder en del av burgolvet, inte så de gick rakt i genom men de va inte säkert att fortsätta så de blev ett långt uppehåll innan matchen kunde avslutas. Efter matchen avslutades blev de ett till avbrott där man gick igenom lagningen och såg till att den skulle hålla resten av kvällen innan man fortsatte också. Efter de avbrottet förstod jag varför VOD:en av sändningen va så mycket längre än normalt.