thewannabeexpert.blogg.se

2022-07-07
19:52:06

MMA Highlights från första halvåret 2022

Nyss kom höjdpunkterna från juni inlägget och nu kommer inlägget som samlar de bästa vi sett hittills under 2022 där jag väljer ut mina top 3 Fights, Submissions, KO:s samt ögonblick i buren så här långt. Detta kommer sen följas av ett kortare inlägg viktklass för viklass även om  jag kommer kombinera några viktklasser vid behov. 
 
Top 3 matcher under första halvan av 2022:
1: Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira
Självklart val för mig efter levererat en av de bästa lätt tungvikts titelmatcherna i UFC:s historia. Glover va på väg att gå mot en vinst på domslut men med mindre än minuten kvar låste Jiri in en RNC som fick Glover att klappa. 
 
2: Khamzat Chimaev vs. Gilbert Burns
Detta va en fantastisk 3 ronders fight välvärd att kolla in och bevisade att Chimaev va en contender i weltervikt. 
 
3: Deiveson Figureido vs. Brandon Moreno
3:e mötet mellan de 2 och nu är matchserien 1-1-1 där Figureido vann på domslut efter en riktigt grym match. Moreno ska nu gå en interim titelmatch medan Figureido återhämtar sig från skador. Förhoppningsvis får vi ett 4:e möte mellan de 2 för att bevisa vem som är den bästa av de 2. 
 
Top 3 KO under första halvan av 2022:
1: Molly McCanns spinnade armbåge
Molly McCann har stått för årets coolaste KO enligt mig med sin snurrande armbåge på Luis Carolina. Extra bonus va att man kunde se Molly tänka ut vad hon skulle göra när de stod i en clinch situation och när den satt va Carolina knockad. 
 
2: Michael Chandlers Frontkick
När Michael Chandler avslutade Tony Ferguson med en brutal frontkick som kom lite från ingenstans. 
 
3: Aerdake Apaer Spinning backkick
Efter ha internt snackat så mycket skit om JCK MMA och stönat mig i genom deras galor för statistiken så kom den här KO matchen och fick mig att vakna upp. Apaer vann med den snyggaste spinning backkicken hittills 2022 mot Guoxo Yang. 
 
 
Top 3 Submission under första halvan av 2022:
1: Abdoul Abdouraguimovs inverted arm-triangle armbar
För mig va detta ett enkelt val. Abdoul vann Ares FC titeln i weltervikt med en av de mest udda submission grepp jag sett.
 
2: Stevie Rays modifierade Twister
Stevie Ray chockade många när han avslutade Anthony Pettis med en modifierad Twister som va riktigt läcker att se. Nu möts de två igen i semifinalen i PFL:s lättvikts turnering. 
 
3: Jessica Andrade stående arm-triangel
Jessica Andrade blev första kvinna i UFC att vinna med en stående arm-triangel vilket kräver väldigt mycket armstyrka för att klara av. 
 
Bästa ögonblicket hittills under 2022 va när Ukrainskan Maryna Moroz vann med en vacker RNC mot Mariya Agapova veckan efter invasionen av Ukraina. Jublet i arenan och efter intervjun va underbart att höra.