thewannabeexpert.blogg.se

2021-07-31
16:30:00

OS Tokyo 31/7 Lördag DUBBELSEGER!

Svenska insatser:
Golf:
Alexander Noren, +1 i dag totalt -7 efter 3 rundor
Henrik Norlander, +1 idag totalt Par efter 3 rundor
Fälttävlan Dressys Dag 2:
Louise Romeike, Delad 9:e plats
Therese Viklund, 11:a
Ludwig Svennerstål, 40:e 
Lag, 5:a
Friidrott Kval:
Stavhopp Herr Kval: Armand Duplantis, Till Final
800M Herr Kval: Andreas Kramer, Ut i kvalet
Längdhopp Herr Kval: Thobias Muntler, Till Final
Simning Final:
50M Fristil Dam Semifinal: Sarah Sjöström, Till Final
Segling:
Nacra 17: Emil Järrud/Cecilia Jonsson, Heat 7: 19 av 20 Heat 8: 16 av 20 Heat 9: 3 av 20
Finnjolle Herr: Max Salminen, Heat 7: 4 av 19   Heat 8: 2 av 19
Simhopp 3M Svikt Semifinal: Emma Gullstrand, Missa final
Handboll Dam: Sverige-Brasilien= 34-31
Friidrott Final:
Diskus Herr:
Daniel Ståhl, Guld!
Simon Pettersson, Silver! 
 
Friidrott Final:
Måste ju leda med Diskus finalen där vi hade två Svenskar med som va realistiska medaljkanditater och en av dem en självklar favorit. Simon Pettersson va första svensk att kasta, Daniel Ståhl kort efter. Pettersson kasta 61.39M. Ståhl kasta ett säkerhetskast på 63.72M. Efter första omgången låg Ståhl 3:a, Pettersson 8:a. Viktitgt att va bland de 8 bästa efter 3 omgångar för att få kasta alla omgångar så just nu båda vidare. 
Andra omgången kastade Pettersson riktigt bra blev 66.58M mycket viktigt blev 2:A för nu och säkra avancemang. Ståhl sätter dit en ordentlig förbättring och tar ledningen med 68.90M. 3:e längsta i ett OS någonsin. Såg väldigt säkert ut också. Efter andra omgången va Ståhl 1:a & Pettersson 3:a. 
Tredje omgången såg vi 2:an Lukas Weisshaidinger, Österrike utöka till 67.07. Matthew Denny kasta alla sina 3 första över 65M sista 65.94M la sig 4:a. Pettersson kastade kortare i 3:e och utanför godkända landningssektorn. Ståhl kastade i 3:e kortare 65.16M. Ceh, Slovenien va 8:e och sista man vidare till de sista 3 omg. Ståhl va fortfarande 1:a & Pettersson 3:a. 
Fjärde omgången ändra de kastordningen så Ståhl kastade sist, Pettersson 3:e sist. Ceh kastade nu  först varje runda och Slovenen va en av förhandsutmanarna i den här tävlingen så skönt att veta vad han gör tycker jag. Ceh kasta 66.05M och tog över 4:e platsen. Denny,Australien kastade 65.00M jämnt för 4:e kastet i rad på 65M. Pettersson kastade långt igen men inte hans längsta 66.24M är dock bra. Österrikaren Lukas kastade långt igen men förbättrade inte. Ståhl kastade 66.10M i 4:e omgången. Fortfarande 1:a med Pettersson på 3:e plats. 
5:e omgången såg vi Ceh kasta riktigt långt igen 66.62M och tog 3:e platsen just nu med 4cm. Men på reprisen såg man att de va övertramp. På reprisen såg man Cehs häl ovanpå kanten. Funktionären missade de live. Ska bli protest på de hoppas jag. Denny i och hiva i väg den med 66.06M. Pettersson kastade i 5:e omgången och kastade ännu längre behöver inte protesten för han förbättra till 67.39M och la sig 2:a! Lukas svarade med ett mycket kortare kast som han trampar över medvetet. Ståhl kastade "bara" 67.03M. 
Sista omgången gjorde man en nastordning enligt nuvarande ställning. Litauern Andrius Gudzius trämpade över och stanna på 64.11M, Matt Denny, Australien förbättra sig upp till 67.02M som va nytt personbästa men de räckte till 4:e plats nu, Kristja Ceh, Slovenien hiva långt igen men nådde inte Pettersson de blir 2 Svenska medaljer!!!!, Lukas Weisshaidinger, Österrike som inte kästa längre.   
Pettersson kastade i väg över 65M men de blir inte längre. Silver för Pettersson! Ståhl tar OS-guld precis som planerat riktigt starkt av Ståhl. Ståhl kasta kort och firar guldet med Pettersson istället!  
4x400M Mixed Stafett avgjordes för första gången i OS i dag. Domikanska republiken fick en fin lucka före sista sträckan med nederländerna, Polen och USA efter. På slutvarvet gick dock Polen bäst och vann OS-Guldet med en photofinish mellan USA & Domikanska Republiken där Domikanska Republiken tog silver med 1 hundradel framför USA på 3:e plats. 
Damer 100M Sprint avgjordes också i dag. Där blev de nytt Olympiskt Rekord på 10.61 från Elaine Thompson-Herah, Jamaica som tog sitt tredje raka OS-Guld. Pallen blev dessutom trippelt Jamaica med Shelly-Ann Fraser-Pryce, Jamaica på silverplats & Shericka Jackson, Jamaica på bronsplats. Jamaica blev andra nation att klara av detta under OS. Tiden kom dessutom i lätt motvind. 
 
Damhandboll:
Sverige mötte i dag Brasilien och de tog 3 minuter innan något av lagen gjorde mål. Men efter 3:30 va de 1-1. Men Sverige hamnade tidigt efter och Brasilien ledde med 12-8 när Sverige kom tillbaka ordentligt och avslutade starkt och vände till 15-13 ledning. Inledde sen andra halvlek riktigt bra men tappa sen en 4-5 måpls ledning som de tappa till halvvägs i genom till en 2 målsledning 22-20 till Sverige. Sverige gjorde en ny bra period men Brasilien fick luft av den första och gjorde en ny upphämtning till 25-25. Sverige tog timeout och drog iväg till 27-25 efter de. Med 3 minuter kvar drygt fick Sverige in 31-28 och hade 3 måls övertag nu. Med minuten kvar satte Sverige 33-30 och säkra segern i matchen. Slutsiffrorna blev till slut 34-31 efter en dallrig Svensk insats i dag. För gruppseger krävs fortfarande vinst mot Ungern som inte ska underskattas även om de inte tagit poäng ännu i turneringen.   
Innan den matchen sände man Frankrike-Ryssland som jag lyssna på slutet av. Frankrike hade haft ledningen men Ryssland vände på slutet till 2 bollars ledning med 4 och en halv minut kvar att spela. Men med lite mindre än 3 minuter kvar hämta Frankrike upp de till 27-27. Ryssland tog ledningen igen, stoppa nästa Franska attack. Men istället för att säkra segern gjorde en av kantspelarna som gjorde en idiotpassning som en Fransyska snodde åt sig men Målvakten räddade ut till inkast med dryga halvminuten kvar. Frankrike fick sen inte till anfallet och Ryssland höll 28-27. Riktigt hög puls i avslutningen trots att man inte brydde sig nämnvärt. Bra match. 
I den andra gruppen spelades en gruppfinal mellan Norge & Nederländerna som Norge vann 29-27.  
 
Simning Final:
Sarah Sjöström 50M Fritt semifinal där Sarah tog sig till final klart. 
100M Fjäril Herr där Caeleb Dressel, USA vann efter ha satt nytt världsrekord. Kristof Milak, Ungern tog silver efter nytt Europeiskt rekord. Brons vann Noe Ponti, Schweiz. 
200M rygg Dam vanns av Kaylee McKeown, Australien före Kylie Masse, Kanada med Emily Seebohm, Australien som bronsvinnare. 
800M Fritt Dam såg vi Kathleen Ledecky, USA ta hem sitt andra OS-guld dessa spel, hennes 4:e medalj. Ariarne Titmus, Australientog silver vilket va hennes 4:e OS-medalj också för dessa spel. Simona Quadarella, Italien vann bronset. 
Lagkapp 4x100M Mixed Medley vann Storbritanien på nytt världsrekord och med över sekunden ner till tvåan Kina som slog Australien med 9 hundradelar i kampen om silver.
 
Friidrott Kval:
Armand Duplantis gick in i stavhopp kvalet med två stora konkurenter ute på grund av sjukdom och skador. Trots en rivning så gick Armand relativt enkelt till finalen. 
Thobias Muntler kvalade i längdhopp. I första omgången hoppade Montler 7,82M i första men måste hoppa längre för final. Andra hoppet va de knappt övertramp i ett hopp som passera kval gränsen 8.15M med marginal. I sista omgången hoppade Montler 8.01M vilket räckte till final för Svensken. Tufft att klara av de i sista omgången på kvalet. 
Noterbart: Jamaicanen Gayle som va regerande världsmästare såg ut att skada knät efter ha försökt bromsa ett misslyckat första försök. Men han fortsatte tävla så han verkar ha klarat sig. Men när han gjorde ett nytt hopp såg man i luften han hade ont och landa med raka ben ner igen och tog sig om knät och halta. Men han kom till 3:e omgången med ett kraftig tejpat knä och hoppa 8.14M som va 1 centimeter från garanterad finalplats men frågan är om han kan hoppa finalen. Otroligt dumdristigt men jävligt tufft, hade de varit final hade jag förstått nu känns de bara dumt. 
 
Fälttävlan efter dressyr:
Hur ser de ut för Sverige efter dressyren är klar? Inte så pjåkigt då man är 5:a efter sin klart svagaste gren. Speciellt på grund av Svennerståls dåliga 40:E placering hans häst är dock gjord för fältritten i morgon och för hoppningen snarare än dressyr så han kommer klättra lovar han. Romeike är bästa Svensk individuellt på delad 9:e plats men Viklund va bara 0,1 straffpoäng efter på 11:e plats även dem är bättre i fält och hopp delen så de ska bli spännande att se hur de går för dem. 
 
7-Manna Rugby Dam Slutspel:
Semifinaler Resultat:
Nya Zeeland-Fiji= 22-17
Storbritanien-Frankrike= 19-26
Försov mig så jag missade semifinalerna. Trist att inte Fiji får chans att gå för dubbla OS-guld men de kan mycket väl ta hem bronset.  
Bronsmatch:
Fiji-Storbritanien= 21-12
Fiji kom nära direkt men Storbritanien fick stopp och Fiji drog på sig en onödig straff till Storbritanien som fick kontroll på bollen. Fiji tog dock tillbaka dne för ett snabbt försök. Satte sparken också. Brittiskorna pressade sen ner Fiji in i deras defensiva zon men Fiji kom undan och gjorde med dryga minuten kvar av första perioden sitt andra försök och ledde nu 14-0. På övertid lycakdes Storbritanien få in ett försök men tvingades till en lurig spark som de inte satte. 14-5 i halvtid. I andra perioden dröjde de innan Fiji efter 3 och en halvt minut drygt utökade sin ledning till 21-5 efter varit 100% i sina conversationsparkar i dag. Med 1 och en halv minut kvar av ordinarie tid reducerade Storbritanien ledningen till 21-12 efter ett snyggt försök och utnyttjad spark. Behövde dock ett försök och minst en sparkmål som ger 3 poäng för att vända och en av dessa två måste hända under ordinarie tid. Något de inte lyckades med utan förlorade 21-12. Brons till Fiji!  
Final:
Nya Zeeland-Frankrike= 26-12
På förhand kändes Nya Zeeland som favorit. Efter en minut hade man också tagit ledningen efter kommit loss. Man satte också sparken för en 7-0 ledning. Men Frankrike kom tillbaka och satte sitt egna försök efter drygt 3 och en halvminut. Man missade dock sparken så låg fortfarande under mot Nya Zeeland. Men Nya Zeeland satte nytt försök med 1 och en halvminut kvar av perioden. Sparken va dock lurig då de va på hörnet de fick sätta försöket och sparken lyckades inte så 12-5 till Nya Zeeland nu. Nya Zeeland va offensiva efter avsparkewn och fick loss bollen och satte ett nytt försök med bara några sekunder kvar centralt för en enkel spark till ledning 19-5. 
Efter drygt 1 och en halv minut satte Frankrike sitt andra försök efter ha stoppat ett Nya Zeeländskt anfall. En bit från mitten men Frankrike fick in sparken så reducerade till 12-19 underläge. Nya Zeeland fick dock in ett försök med mindre än 3 minuter kvar och hade en enkel spark för att få 26-12 ledning. Nya Zeeland spelade sen ut tiden för att vinna 26-12.   
 
Golf:
I dag va näst sista rundan och båda Svenskarna hade en dåliga dag när båda gick +1 och Noren är därmed långt efter i medaljkampen, 7 slag bakom den Amerikanen Xander Schauffle som ligger på -14 efter 3 rundor. 2:a är Hideki Matsuyama, Japan på -13. Delad 3:e plats har Paul Casey, Storbritanien, Carlos Ortiz, Mexico på -12. 
 
Övrigt jag titta på / Medaljer:
Thriathlon Stafetten avgjordes i natt för första gången i ett OS. De historiska guldet vanns av Storbritanien före USA och Frankrike. 
1: Storbritanien
2: USA
3: Frankrike
4: Nederländerna
5: Belgien
6: Tyskland
7: Schweiz
8: Italien
9: Australien
10: Spanien
 
Skyttet hade Trap Mixed Lag i dag. Man fick ställa upp med två lag om man hade skyttarna för de så de kändes som skidornas världscup stafetter.  
Bronsmatchen ställde Slovakien 1 mot USA 2. Matchen behövde gå till shootoff. Där vann USA efter 3 skott. 
Finalen gick mellan Spanien & San Marino. Där började Spanska damen Galvez med 3 raka bom och Spanien fick ta timeout. San Marino gjorde dock egna bommar så efter 10 skott totalt stod de 7-6 till San Marino. Men efter ha träffat 3 raka föll Galvez i genom med 2 nya bom. San Marino gjorde dock två egna så de märktes inte av. 15-14 va de till San Marino efter de följande 10 skotten. Med 10 skott kvar per skytt i tävlingen stod de 23-23. San Marinos svaga kort va deras manlige skytt Berti som bomma lika mycket som Galvez men i mindre tydliga dalar. Fernandez spanien herrskytt hade bara 1 bom med San Marinos dam Perilli som tog sin andra medalj i dag bara had 2 bom med 5 skott kvar per skytt. Ställningen med 5 skott var kvar stod de 33-32 till Spanien som vänt. Efter en bom från Galvez kunde San Marino klara oavgjort och ta de här till shootoff om de träffa båda sina sista skott, då tog man timeout för att få tid att sikta upp sig på de förväntade resbanorna för lerduvorna. De hjälpte dock inte Berti som bommade så Spanien vann 41-40 mot San Marino.   
Samtidigt hade Damernas 50M Luftgevär 3 position (Knä/Liggande/Stående) final i dag.
Yulia Zykova, Ryssland / Sagen Maddalena, USA / Jeanette Hegg Duestad, Norge / Yulia Karimova, Ryssland / Jolyn Beer, Tyskland / Andrea Arsovic, Serbien / Nina Christen, Schweiz / Ziva Dvorsak, Slovenien
Första rundan va 3x5skott knästående följt av 3x5 skott liggande. sen va de stående i 2 serier om 5 skott innan 2 blev utslagna, efter de slåss någon ut för varje skott tills vi kommer till de två sista. 
Efter första delen hade vi Yulia Zikova, Ryssland i ledning med en halvpoäng före Jolyn Beer, Tyskland som va en halv poäng före Sagen Maddalena, USA när man nu fick 7 minuter att göra sig i ordning för att skjuta liggande. 
Efter liggande skyttet var Zykova, Ryssland fortfarande i ledning. Bakom hade Jeanette Hegg Duestad, Norge kommit upp. 3:a låg andra Ryskan i finalen Yulia Karimova. Sämst till för utslagning är Andrea Arsovic, Serbien som va 4 poäng efter övriga fältet. 
Efter första 5 kom Zykova i från resten. Arsovic och Ziva Dvorsak, Slovenien hängde löst. Efter den 8:e serien totalt, 2:a stående åkte Arsovic, Serbien & Dvorsak ut ur tävlingen. Nu hängde de på ett skott. Inför nästa skott låg sist Maddalena, på 6:e plats 0,8 poäng upp till övriga. I toppen hade Zykova ett bra avstånd fortfarande. 2:a va Nina Christen, Schweiz.
Maddalena klarade dock av att ta upp avståndet och ut åkte istället Jolyn Beer, Tyskland. Nu va Maddalena dock körd då hon hade 2 poäng till 4:an Kariamova men Christen tog igen i toppen och dela nu med Zykova ledningen. 
Sagen Maddalena blev 5:a. Nu va de mellan Karimova, Ryssland med 1,3 poäng ner till Duestad, Norge om vem som skulle bli 3:a eller 4:a. Karimova klara av att av Duestad så Norskan blev 4:a. Nu ledde Nina Christen med en poäng. Zykova hade dock 2 poäng ner till Karimova så Karimova lär ta bronset. Yulia Karimova, Ryssland tar bronset. Inför sista skottet hade Nina Christen, Schweiz 1,3 poäng ner till Yulia Zykova, Ryssland. Nina Christen, Schweiz sköt en 10,2 poängare ås hon säkrade OS-guldet före kvalettan Yulia Zykova, Ryssland som tar silver. Nina sköt dessutom totalt nytt olympiskt rekord för grenen.   
 
Fäktningen hade lagtävling för damer med sabel.
Bronsmatchen va Sydkorea mot Italien där Sydkorea vann 45-42 där Italien ledde största delen av matchen men där Sydkorea avslutade starkt för att vända. 
Finalen gick mellan Ryssland & Frankrike där Ryssland vann 45-41 där dem tog ledningen tappa den för att sen ta tillbaka ledningen och vann ganska klart. 
 
I dag va de dags för sista judotävlingen för spelen och för första gången gick de en lagtävlingen mellan mixade lag. Viktklasserna man använde va: H+90kg / D -57kg / H -73kg /D -70kg / H -90kg / D +70kg. Ordningen matcherna kom va olika vet inte om de lottning eller varför ordningen blev som de blev, borde satt på ljudet och lyssnat på reglerna.  
Första bronsmatchen va Tyskland mot Nederländerna. Här vann Nederländerna första matchen. Tyskland kvitterade matchen efter. Tyskland vann matchen efter också för att ta en 2-1 ledning. Nederländerna kom tillbaka för kvittering i matchen efter. Tyskland tog dock tillbaka ledningen igen. För att sen vinna 6:e matchen och totalt 4-2 seger till Tyskland.  
Andras bronsmatchen va Ryssland mot Israel. Ryssland tog ledningen direkt. Israel kvitterade och tog sen ledningen med 2-1 efter fått Ippon på under minuten i tyngsta damklassen. Följde upp med att dryga ut ledningen till 3-1 för Israel matchen efter. Israel vann sen nästa match också för att ta Bronsmatchen med 4-1 mot Ryssland. 
Finalen gick mellan förhandsfavoriten Japan & Frankrike. Frankrike tog ledningen 1-0. Men japan har många guldmedaljörer från dessa spel kvar. Frankrike dryga dock ut till 2-0. Japan reducerade till 1-2 i matchen efter. Frankrike utöka dock ledningen i matchen efter till 3-1. Riktig press på Japan nu. -57kg tog Fransyskan ett poäng tidigt och stoppa sen alla Japanskan försök för att ge Frankrike Guld med 4-1 i finalen och detta va en storl skräll. Frankrike hade tagit medaljer i OS, Japan men här vann Frankrike 4-1. 
 
Tyngdlyftningen kom tillbaka med 2 tävlingar i dag. Herr -81kg & -96kg.
I -81kg turneringen vann Xiaojun Lyu, Kina efter Olympiskt rekord i Snatch, Clean/Jerk och totalen vilket gjorde att han vann med 7kg före Zacarias Bonnat Michel, Domikanska Republiken som också klarade OR vikten i Clean/Jerk. Bronset tog Antonino Pizzolato, Italien 2kg efter Michel.
-96kg klassen vann Junior Världsrekordshållaren Fares Ibrahim EH Elbakh, Qatar som satte Olympiskt Rekord i Clean/Jerk samt totalvikt. Vinstmarginalen blev 15kg ner till Keydomar Giovan Vallenilla Sanchez, Venezuela  som tog silver och Anton Pliesnoi, Georgien som tog brons där lyfte exakt samma i båda grenar men där Vallenilla gjorde de först och tog därför den ädlare valören.  
 
Boxningen hade nått till semifinaler i några klasser där förloraren i varje semifinal vinner brons. 
Första klassen att ha semifinaler va Damers Fjädervikt:
Semi 1: Nesthy Petecio, Filippinerna - Itma Testa, Italien Res: Petecio via delat domslut (4-1)
Båda boxarna van varsinn av de första ronderna klart men jag tyckte Petecio tog hem två av dem, 2:a och 3:e ronden efter haft en skakig första. 4 av de 5 domarna höll med mig.
Semi 2: Karriss Artingstall, Storbritanien - Sena Irie, Japan Res: Irie via delat domslut (3-2)
Vem skulle få möta Neshty Petecio i finalen. Första ronden såg jämn ut. Artingstall hade längden över Sane men Japanskan hitta öppningar in. Samtliga domare gav ronden till Sena Irie. Andra ronden va Brittiskan klart bättre. 4 av domarna höll med så nu hade 4 domare matchen oavgjord. den sista 20-18 till Sena. Sen blev sista ronden också riktigt jämn. Sena IRie fick vinsten hos 3 av domarna och går till final på delat domslut. Brons till Storbritanien. Brittiskan vann sista ronden hos 3 av domarna men tyvärr va en av de 3 domaren som gav Sena Irie första två.  
 
Några av seglingsklasserna avslutades i dag. Vindseglingsbåtar Dam och Herr.
Dam Vindseglingen vann Yunxiu, Kina före Charline Picon, Frankrike och Emma Wilson, Storbritanien vann bronset. 
Herrklassen vann Kiran Badloe, Nederländerna före Thomas Goyard, Frankrike med Kun Bi, Kina på bronsplats.  
 
Gymnastik hade final för Herrarna i trampolin. Där de blev Guld till Ivan Litvinovich, Belarus före Dong Dong?, Kina som vann silver. Brons vann Dylan Schmidt, Nya Zeeland. 
 
Tennis hade medaljmatcher i dag
Herr Singel Bronsmatch:
Förhandsfavoriten Novak Djokovic, Serbien mot Pablo Carreno Busta, Spanien. En match Busta vann med 2-1 i set.
Dam singeln avgjorde final och bronsmatch idag: 
Bronsmatch:
Elena Rybakina, Kazakstan mot Elina Svitolina, Ukraina som sluta med brons för Svitolina efter vinst med 2-1 i set. Trots att Rybakina tog första set 6-1. Svitolina kom tillbaka och tog andra i tiebreak för att ta avgörande set 6-4. 
Final:
Belinda Bencic, Schweiz mötte Marketa Vondrousova, Tjeckien. Bencic tog hem första set 7-5. Andra set tog Vondrusova med 6-2. Men i tredje set kom Bencic tillbaka och vann 6-3 och 2-1 i set vinner Bencic OS-Guld.  
Dam dubbeln hade brossmatch i dag.
Kudermatova/Vesnina, Ryssland mötte Pigossi/Stefani, Brasilien. Där vann Brasilien paret med 2-1 i set efter 2 jämna set och med 11-9 i super tiebreak. 
Mixed dubbel bronsmatchen gick i dag med:
Stojanovic/Djokovic, Serbien mötte Barty/Peers, Australien en match Barty/Peers vann via WO. 
 
Bågskyttet hade nått till herrarnas individuella medaljmatcher och ingen Sydkorean va bland de 8 sista vilket är en jätteskräll i sig självt.  
Bronsmatchen va mellan Chih-Chun Tang, Taiwan & Takaharu Furukawa, Japan. Efter 3 set stod de
3-3 mellan dem. Furukawa tog ledningen sen med 5-3 efter ett bra 4:e set. Japanen sköt sen hem bronset efter en till setvinst för 7-3 vinst totalt. 
Finalen ställde Mauro Nespoli, Italien mot Mete Gazoz, Turkiet. Här stod de 3-3 efter 3 set också. 4:e set slutade också oavgjort så inför 5:e och sista setet stod de 4-4. I sista set sköt Mete Gazoz 29 poäng och vann sista set 29-26 och tog guldet till Turkiet.  
 
Badminton avgjorde Herr dubbeln i dag
Bronsmatchen va Chia/Soh, Malaysia mot Ahsan/Setiawan, Indonesien. Här vann Chia/Soh med 2-1 i set efter ha vänt ett 1-0 underläge. 
Finalen ställde Liu/Li, Kina mot Wang/Lee, Taiwan 
 
Herrfotbollens kvartsfinaler spelades i dag. 
Spanien-Elfenbenskusten= 5-2 e.fl
(Elfenbenskustan satte 2-1 i 91:a minuten, Spanien kvittera till 2-2 i 94:e.) 
Japan-Nya Zeeland= 0-0, 4-2 e.str
Brasilien-Egypten= 1-0
Sydkorea-Mexico= 3-6
Semifinalerna blir:
Japan-Spanien
Brasilien-Mexico
 
Landhockeyns gruppspel för damer och herrar är klart och kvartsfinalerna i båda turneringarna är klara.
Herrarnas kvartsfinaler:
Tyskland-Argentina
Australien-Nederländerna
Belgien-Spanien
Indien-Storbritanien
Damernas kvartsfinaler:
Tyskland-Argentina
Australien-Indien
Nederländerna-Nya Zeeland
Spanein-Storbritanien 
 
Medaljliga Top 5:
1: Kina 21G-12S-12B 
2: Japan 17-5-8
3: USA 16-17-13
4: Ryssland 11-15-11
5: Australien 10-3-14
 
Nordisk Medaljliga:
1: Norge 1-1-0 
1: Sverige 1-1-0
3: Danmark 0-1-1 
4: Finland 0-0-1
 
Kul medaljlista jag glömde göra i går, Tidigare Sovjetländer:
(Enligt "Postsovjetiska stater" på Wikipedia)
1: Ryssland 11-15-11
2: Georgien 1-3-1
3: Uzbekistan 1-0-1
4: Belarus 1-0-0
5: Turkmenistan 0-1-0
6: Ukraina 0-0-5
7: Kazakstan 0-0-3
8: Azerbadjan, 0-0-1