thewannabeexpert.blogg.se

2019-04-25
18:53:12

Jack Hermansson går huvudmatch i helgen

I helgen får Jack Hermansson som andra svensk någonsin chansen att gå en huvudmatch i UFC. Han kommer in som ersättare för Yoel Romero för att möta Ronaldo "Jacare" Souza. Galna skulle blivit den tredje att gå live på ESPN men har precis blivit flyttad till att sändas på ESPN+ istället vilket är lite trist för Hermansson som tog den här matchen på relativt kort varsel och kort efter sin imponerande vinst via submission efter bara 49 sekunder mot David Branch 30:e mars. 
 
Jack Hermansson kom in till UFC efter en imponerande karriär i Europa där han bland annat höll mellanviktstiteln i Cage Warriors som han vann 2014 efter besegrat Norman Paraisy om den vakanta titeln. Försvarade sen titeln ett par gånger efter det. Desutom hade Hermansson gjort ett försök i Bellator men där slutade med två raka förluster 2012 & 2013. Men i september 2016 fick han göra debut i UFC på en gala i Hamburg, en som jag faktiskt besökte live. 
Efter tre ronder hade Hermansson satt ett avtryck i mellanviktsdivisionen och vunnit på enhälligt domslut. Följdes tyvärr upp de med att förlora via submission mot Cezar Ferreira på en gala i Brasilien. 
 
Men förlusten satte inget längre avtryck. Hermansson följde upp den förlusten med två raka vinster via TKO i första ronden mot Alex Nicholson & Brad Scott. Sen kom en tung KO förlust mot Thiago Santos som vid tiden inte sg bra ut på Hermanssons record, men numera är de inte en skam att förlora mot Thiago Santos. 
 
Efter de förlusten har Jack Hermansson 3 raka vinster på avslut, första kom mot Thales Leites dr Hermansson skadade revbenen i andra ronden och skrek flera gånger av smärta under matchen. Men efter ha lyckats komma ut för tredje ronden knockade Hermansson Leites i tredje rpnden. Efter de följde en submissionvinst mot Gerald Meerschaert i första ronden. 
 
Senast kom dock den största vinsten i UFC hittills för Hermansson när han avslutade David Branch via submission på 49 sekunder, den matchen gick 30:e april, inte ens en månad sen.  Vinsten gav Hermansson en top 10 ranking i UFC och tack vare Yoel Romeros sjukdom så får Jack sin största match i kärriären. 
 
Jacare är inte i sin topp, men han är fortfarande livsfarlig på marken och är inte oäven stående. Frågan är om Hermansson kan hänga med brassen på marken. Personligen har jag svårt att se de över 5 ronder.