thewannabeexpert.blogg.se

2019-05-30
11:58:44

UFC Stockholm: Skaka upp lätt tungvikt divisionen

I helgen är de dags för UFC Gustafsson vs. Smith i Stockholm. Matchkortet ser bra ut på pappret och jämfört med de senast Fight Night korten också, något som är skönt att veta. Men oftast brukar de här Europeiska korten inte ha så stora sportsliga implikationer i nån division utanför huvudmatchen som brukar ha något slags värde. Men un har UFC satt in 3 riktigt spänande Lätt tungvikts matcher som får avsluta helgens gala. Resultaten kan mycket väl skaka upp vad som ska ske i divisionen resten av året, i alla fall utanför titelscenen. 
 
UFC verkar dessutom plannera en gala för Köpenhamn till hösten som Jack Hermansson vill fightas på, troligen som mainevent, då kan den här galan presentera ett comainevent beroende på resultat här och på andra galor. 
 
Lätt tungvikt först #1 mot #1 contenders, One hit wonder vs. memegud,
engelsk veteran vs. Österikisk talang. 
 
Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith är ett möte mellan de två senaste titelutmanarna, båda förlorade klart och måste därför börja om här. Alexander Gustafsson knockades i tredje efter Jones sparkat Gustafsson så hårt att han skada ljumsken på svensken. Medan Smith blev dominerad i fem ronder men kunde ha vunnit då Jones gav honom ett väldigt fult knä i huvudet medan Smith va på marken, i min mening solklar diskning. Men Smtih valde att fortsätta, domaren tog 2 poäng av Jones istället. 
Nu möts dem i en match där vinnaren riskerar att fastna i ett vakum där vinnaren förtjänar att vara #1 contender men förlorat klart mot Jones en eller två gånger redan och därmed inte direkt kan ställas längst fram i kön igen. Gustafsson går in som en stor favorit, med rätta i min mening. Alex är bättre i alla delar, men sen Johnson knockade honom är självförtroendet inte samma som fanns där innan. Så Anthony Smith har större fighterhjärta men han är inte bättre på någon specifik del, men hans haka är nog stark nog att stanna kvar framför Gustafsson länge nog att hitta sina öppningar. Dock tror jag inte Amerikanen har tyngd nog i nävarna att skaka Alex.  
 
Volkan Oezdemir vs. Ilir Latifi kan detta bli språngbrädan för Latifi för att bli en titelutmanare trots att han kommer med en förlust i ryggen? Sen Volkan förlorade mot Daniel Cormier i januari 2018 har Schweizaren förlorat två raka matcher. Först mot Anthony Smith via submission, följt av en domsluts förlust mot Dominick Reyes. Volkan har dock inte tappat kraften i nävarna. Ilir Latifi förlorade senast klart mot Corey Anderson efter 3 tuffa ronder, men han har också en vana att förlora 1 vinna 2, så en vinst kommer enligt "schemat". Men nackdelen för LAtifi är att han kan bli knockad, de krävs mycket kraft, något Volkan har. Men Ilirs fördel är brottningen som är av hög klass. Har svårt att se vad som kommer hände när matchen väl börjar. 
 
Jimi Manuwa vs. Aleksandar Rakic ser spännande ut på förhand. 
Jimi Manuwa har 3 raka förluster i ryggen där två kommit via KO mot Volkan Oezdemir & Thiago Santos inne i där ligger en domslutsförlust mot Jan Blachowicz också. Men Manuwa har inte helt fallit av ännu, hans boxning har blivit bättre och han kunde hänga med Thiago Santos i 5 minuter av ett brutalt jäkla krig, som Manuwa kom riktigt nära att vinna också. Aleksandar Rakic har imponerat i UFC med 3 raka vinster där den senaste kom via KO mot Devin Clark. Sen förlusten i MMA-debuten har Rakic 11 raka vinster just nu och har visat prov på riktigt tunga nävar. Aleksandar kan nog hänga med Manuwa stående, men blir de en slugfest så kommer Österrikarens haka testas. Manuwa kan knockas men de är ännu bara fighters med tunga nävar som klarar de, tveksam om Rakic har de ännu. Men konditionen ger jag fördelen till Rakic så jag tror tyvärr Manuwa åker på en domslutsförlust. 
 
På undekrortet hittar vi också en lätt tungviktsmatch som väcker lite intresse. Serben Darko Stasic vann debuten viaTKO i R1 men möter nu Devin Clark som blir ett betydligt tuffare test. Borde bli en bra fight de också. 
 
Vinnaren av Gustafsson vs. Smith borde egentligen möta förloraren av Jones vs. Santos (de kommer nog bli Santos) i sin nästa match i min mening. Förloraren i huvudmatchen kan möta förloraren i Oezdemir vs. Latifi, vinnaren ska möta vinnaren i uppkommande Rockhold vs. Blachowicz. Vinnaren i Rakic vs. Manuwa borde nog ställa in sig på Corey Anderson. 
 
Övriga Svenska matcher på matchkortet:
Daniel Teymur får sin troligen sista chans i UFC efter 3 raka förluster och möter Sydkoreanska UFC-debutanten Sung Bin Jo som hittills är obesegrad. Daniel behöver verkligen vinna men tanken här är nog att ge Sydkoreanen en vinst efter ett krig. 
Underkortets huvudmatch enligt schemat jag sett blir ett debutantmöte i weltervikt mellan Ryssen Sergey Khandozhko & Svensken Rostem Akman som hoppa in på en veckas notis. Ingen anng vad Ryssen är för någon. Men Rostem fightades på SC 19 för drygt 3 veckor sen, då vann han i tredje ronden via TKO. Ska bli spännande att se vad Rostem kan göra. 
Lina Länsberg möter Tonya Ervinger i en sportsligt intressant fight i bantamvikt där Tonya letar efter sin första vinst i UFC medan Lina vill vinnan igen efter förlorat i sin senaste fight. Matchen lär gå tiden ut men den är jämn i övrigt. 
I ett annat möte mellan UFC-debutanter som ska gå i bantam eller fjädervikt (inte hittat ett definativt beslut för de nånstans) mellan Svenskan Bea Malecki & Brasilianskan Duda Santana.