thewannabeexpert.blogg.se

2019-11-28
16:34:00

Matcher att se fram emot i december

Kommer föröska sätta ihop ett sånt här inlägg för varje månad framöver med en genomgång av spännande matcher i UFC & Bellator i första hand samtidigt som jag ska försöka komma ihåg regionella matcher och framförallt stora boxningsmatcher som jag lätt glömmer bort annars. 
 
UFC:
UFC ESPN 7:
Tungvikt: Alistair Overeem vs. Jairzinho Rozenstruik
Första gången jag såg Jairzinho i början av året trodde jag han kunde bli en kul tungviktare på underkortet som kunde garantera en knock. Men efter ha sen avslutat Allen Crowder på 9 sekunder och Andrei Arlovski på 29 sekunder så är jag jättespänd för den här matchen. Alistair Overeem är bättre kampsportare på alla plan. Samt har hyfsad kraft självi nävarna. Men skulle jag bli chockad om Jairzinho knockade Alistair? Nej jag kan inte säga de och då är Jairzinho årets UFC-debutant med 4 vinster av 4 möjliga. 
 
Bantamvikt: Cody Stamann vs. Yadong Song
Den här matchen kommer troligen ta hem galans "Fight of the night" bonus. 

Matcher att slänga ett öga på:
Bantamvikt: Aspen Ladd vs. Yana Kunitskya
Mellanvikt: Trevor Smith vs. Makhmud Muradov
Bantamvikt: Rob Font vs. Ricky Simon
 
UFC 245:
Titelmatch fjädervikt: Max Holloway vs. Alexander Volkanovski
Hade de inte varit för Robert Whittaker vs. Israel Adesanya hade de här varit den titelmatch jag sett mest fram emot under hela året objektivt. Dustin Poiriers två titelmatcher va jag reducerad ner till ett fan inför så de va större för mig men den här kan jag inte missa. Max Holloway är världens bästa fighter i fjädervikt i dag men Alexander Volkanovski kan hänga med Max på ett sätt få andra kan. På förhand är de känslan jag har. Vet inte riktigt hur den kommer att se ut men jag ser fram emot de. 

Titelmatch Bantamvikt: Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie
Enda utmanaren kvar innan Amanda slagit alla stora moderna namn i kvinnlig MMA. Förvisso har Amanda redan en TKO vinst över Germaine men sen dess har Germaine utvecklats på flera sätt och blivit UFC:s första fjäderviktsmästarinna efter slagit Holly Holm via tveksamt domslut. Dock inte en titel hon ville försvara mot Cyborg och drog sig därför ut så mycket att hon blev av med titeln. Men efter de har hon slagit Raquel Pennington på domslut och sen avslutade Aspen Ladd efter bara 16 sekunder i sin senaste match. Men Amanda Nunes har sen 2016 slagit Valentina Shevchenko 2 gånger, avslutade Miesha Tate via submission i första ronden, knockade Ronda Rousey i första ronden på mindre än en minut, Raquel Pennington via TKO i 5:e ronden i en historisk fight (första mellan två öppet homosexuella fighters för en UFC titel något UFC helt glömde att nämna), avslutade Cris Cyborg under minuten av första ronden och senast knockade Nunes Holly Holm i första ronden efter huvudspark och slag. Lägg till en vinst till mot Germaine och de skulle vara den mest imponerande vinstraden i kvinnlig MMA-historia. George St. Pierre borde ha den allra bästa men Nunes är nog top 3 någonsin men jag har för dålig koll på äldre MMA-historia för att ge dem en ärlig chans. Khabib Nurmagomedov har nog bästa i modern MMA-historia men Amanda är sjlvklar tvåa efter Max Holloways förlust mot Dustin Poirier. 
 
Bantamvikt: Jose Aldo vs. Marlon Moraes
UFC ger inte Jose aldo en enkel debut i bantamvikt mot avslut maskinen Moraes som kommer från en förlust i en titelmatch via TKO i tredje ronden mot Henry Cejudo. Innan dess hade Moraes dock avslutat Aljamain Sterling, Jimmie Rivera & Raphael Assuncao i första ronden. 
Jose Aldo va aldrig en stor fjäderviktare, men han kommer få de tufft i bantamvikt då han inte har snabbheten som resten av divisionen har. Dock kan han bli lurig för många men Moraes känns för tuff på förhand. Dock är Aldos haka fortfarande stark och kondition borde inte bli ett problem men de är första gngen Aldo bantar ner till bantamvikt så får se hur de går. 
 
Bantamvikt: Petr Yan vs. Urijah Faber
Petr Yan är bantamviktens just nu mest spännande talang enligt mig. Vinster mot John Dodson & Jimmie Rivera imponerar. Speciellt då de varit ganska klara domslut. Här får han sin chans att slå en av divisionens legender i Urijah Faber som kom tillbaka tidigare i år och slog Ricky Simon via TKO efter 46 sekunder. Faber kommer nog försöka göra något liknande här så Ynas haka kommer testas. Men jag har svårt att se Faber avsluta Yan och då kommer Yan vinna. Frågan är om de blir avslut eller domslut känns de som för mig. 
 
Weltervikt: Mike Perry vs. Geoff Neal 
Att lägga den här som sista match innan huvudkortet är smart. För få kommer vilja missa denna fantastiska match som lovar en sak, underhållning. Mike Perrys nästa blev så gott som mosad i sin senaste match men han stod matchen ut mot Vicente Luque medan Geoff Neal kommer med en vinstrad på 4 matcher i UFC och senast va en TKO vinst mot Niko Price. 
 
Andra intressanta matcher:
Titelmatch weltervikt: Kamaru Usman vs. Colby Covington
Mellanvikt: Ian Heinisch vs. Omari Akhmedov
Flugvikt: Brandon Moreno vs. Kai Kara-France
Fjädervikt: Daniel Teymur vs. Chase Hooper 
 
UFC ESPN+ 23:
Fjädervikt: Brian Ortega vs. Chan Sung Jung "Korean Zombie"
Känns trist att detta blir enda gången vi får se Brian Ortega i år. Han har återhämtat sig från den brutala förlusten mot Max Holloway där han vle stoppad av läkaren att gå ut för femte ronden. Samtidgt har Korean Zombie kommit tillbaka från sin tunga förlust mot Yair Ridrguez efter ha blivit knockad i sista sekunden av sista ronden. I år kom Zombie ut mot Renato Moicano och avslutade Brassen under minuten av första ronden. Tackar gudarna att matchen är 5 ronder så den chansen finns om de inte blir ett snabbt avslut. 
 
Lätt tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Aleksander Rakic
Österrikaren Aleksander Rakic imponera i sin senaste fight när han i Globen avslutade Jimi Manuwa under minuten med en brutal huvudspark. Nu väntar ett ruskigt tufft test mot Volkan Oezdemir som efter förlorat ett tajt domslut mot Dominick Reyes kom ut senast med en TKO-vinst mot Ilir Latifi i andra ronden av deras match. 
 
Andra intressanta matcher:
Fjädervikt: Doo Ho Choi vs. Charles Jourdain
Tungvikt: Cyril Gane vs. Tanner Boser
Flugvikt: Alexandre Pantoja vs. Matt Schnell 
 
Bellator:
Bellator 235:
Tungvikt: Josh Barnett vs. Ronny Markes
Josh Barnett gör här sin Bellator debut i sin första riktiga MMA-match på 3 år. Då slog han Andrei Arlovski via submission i Hamburg, en match jag såg live. Nu väntar Brassen Ronny Markes som kommer från PFL där han fightades i lätt tungvikt. Något som gör de till en tuff match att tippa. Barnett har gått wrestling matcher med MMA-känsla under den tiden men de är inte samma sak. 

Bellator Hawaii:
Fjädervikt Grand-Prix: AJ McKee Jr vs. Derek Campos
Här kommer AJ McKee Jr. komma in som favorit mot Derek Campos som bröt en förlustsvit på 3 matcher senast mot Daniel Strauss för att ta sig hit.  Blir nog en kul fight. 
 
Bellator Japan:
Lättvikt: Benson Henderson vs. Michael Chandler
De fanns en kort tid de här hade varit en match som fastställt vem som va #1 i världen i lättvikt, den tiden känns väldigt avlägsen nu. Ser dock fram emot den lika mycket på gurnd av känslan att få reda på vem som hade vunnit om de mötts då. Även om de är en falsk känsla. 

Andra matcher av intresse:
210 catchweight: Fedor Emelianenko vs. Quintin "Rampage" Jackson
Weltervikt: Lorenzo Larkin vs. Keita Nakamura 
 
Regionella galor:
Superior Challenge 20:
Titelmatch tungvikt: Fernando Rodrigues Jr. vs. Nick Barnö
Adam Westlund vs. Robin Roos
Tungvikt: Irman Smajic vs. Jose Agustin

Austria FC 11:
Mellanvikt: Dominick Schober vs. Andreas Gustafsson
 
Boxning:
Titelmatch tungvikt: Andy Ruiz Jr vs. Anthony Joshua 2
Hur Andy Ruiz Jr kom ur första mötet med vinsten chockade många. Eller ja mer att han vann chocka många än att de va på KO i sjunde ronden. Nu är dock Anthony Joshua betydligt mer fokuserad men de är nog Ruiz Jr också. Men jag har sett delar från hans vinstfester och hans resande under tiden som mästare och jag är tveksam om han fortfarande har fötterna på jorden. Något Joshua inte riktigt hade inför första mötet.