thewannabeexpert.blogg.se

2020-01-31
10:06:00

Fighter att se i februari

Matcher jag ser fram emot under februari månad. 
 
UFC:
UFC 247:
Titelmatch lätt tungvikt: Jon Jones vs. Dominick Reyes
På förhand känns de här givet för mig. Jon Jones ska vinna den här enkelt. Men ju mer jag kollar upp Dominick Reyes desto mer spänd för matchen blir jag. Men jag har svårt att se hur Jones skulle förlora här speciellt efter förhoppningsvis lärt sig läxan från Thiago Santos matchen som han hade kunnat avsluta om han velat istället för att vinna knappt efter delat domslut. 
 
Titelmatch flugvikt: Valentina Shevchenko vs. Kaitlyn Chookagian
Medan den andra titelmatchen känns meröppen ju mer jag tänker på den. Medan den här kändes given när den annonserades och den känns bara mer given ju längre tid de tar. Valentina ska vinna men jag hoppas Kaitlyn gör de till en match värd att se. För de är en svaghet Valentina har så är de att hennes matcher gärna blir tråkiga.  
 
Fjädervikt: Mirsad Bektic vs. Dan Ige
Ser fram emot den här matchen ur ett actionperpektiv. Mirsad Bektic och Dan Ige har aldrig tråkiga matcher. 
 
Tungvikt: Derrick Lewis vs. Ilir Latifi
Ilir Latifi får en ruskig tuff tungviktsdebut mot Derrick Lewis som sett bättre ut på slutet. Ilir hade dessutom svårt att inte bli knockad i lätt tungvikt, i tungvikt slår de ännu hdare vilket Lewis visat prov på gång efter annan. Latifi borde dock va mycket snabbare men Lewis har börjat banta och blivit slimmare och lite snabbare vilket inte är till Svenskens fördel.  
 
UFC ESPN+ 25:
Lätt tungvikt: Corey Anderson vs. Jan Blachowicz
#1 contendermatch enligt mig i en grymt spännande lätt tungviktsmatch. Kanske inte blir en spännande match som underhållning men sportsligt kan jag inte vänta. Corey Anderson knockade senast Johnny Walker efter ha radat upp vinster på domslut. Blachowicz har haft några coola avslut på sistone men kommer senast från en av 2019 tråkigaste matcher där han knappt slog Ronaldo Souza via domslut. 
 
Lättvikt: Lando Vannata vs. Yancy Medeiros
Hoppas gamla Lando Vannata kommer ut för då vinner den här fight of the night. Lando har lugnat ner sig och bytt camp igen vilket gjort honom lite lugnare vilket är trist då hans första matcher samtliga va epsika krig. Dock är de bättre för Lando så jag får anpassa ina förväntningar. Yancy Medeiros är inte ovillig att bland sig in i krig om han behöver. 
 
Bantamvikt: John Dodson vs. Nathaniel Wood
John Dodson mot Nathaniel Wood borde bli en riktigt kul bantamviktsmatch. 
 
UFC ESPN+ 26:
Lättvikt: Paul Felder vs. Dan Hooker
Enda matchen på galan jag bryr mig om men satan vilken kul match de här kan bli. Paul Felder slog senast Edson Barboza via domslut efter en mycket smart insats. Dan Hooker kommer senat från en vinst mot AL Iaquinta som va imponerande. Hooker har utvecklats mycket på sistone och han kan mycket väl slå Felder som kan göra misstaget att titta förbi Hooker. Dock är analytikern Hooker smart nog att antagligen inte görade misstaget om han vill få en stormatch innan pensionen.  
 
UFC ESPN+ 27:
Titelmatch flugvikt: Joseph Benavidez vs. Deiveson Figureido
Igen enda matchenpå galan jag just nu bryr mig om. Men satan vilken spännande match de är. Faktiskt den match under februaris månad jag ser mest fram emot. Joseph Benavidez har bortsett ett snedsteg mot Sergio Pettis bara förölorat mot DeMetrious Johnson. Figureido har inte varit lika perfekt men tillhör ett av divisionens framtidsnamn och aldrig är med i en tråkig match. 
 
Bellator: 
Bellator Dublin:
Weltervikt: Lewis Long vs. Oliver Enkamp
Bellator har som mål att arrangera en gala i Sverige under 2020 så Enkamp kan få en bra chans på hemmaplan vid vinst mot Lewis Long.  
 
Övrig MMA:
Invicta FC 39:
Titelmatch atomvikt: Jinh Yu, 8-4-0 vs. Ashley Cummins, 7-4-0
Returmatch från Invicta FC 24 där Jinh Yu vann på domslut. Under 2018 vann hon atomviktstiteln efter ha slagit Minna Grusander om den då vakanta titeln och sen försvarat den i en rematch. Första vinsten efter enhälligt domslut andra efter delat domslut. Yu förlorade dock sin senaste match på Rizin 16 mot Ayaka Hamsaki. 
Ashley Cummins har sen förlusten mot Yu gått 2-0 där båda vinsterna kom på domslut men har nu inte gått match på över ett år. 
 
Flugvikt: Pearl Gonzalez, 10-4-0 vs. Miranda Maverick, 6-2-0
Pearl Gonzalez utmanade om Invicta flugviktstitel men förlorade mot Vanessa Porto via tekniskt domslut men kom tillbaka och slog Brogan Walker-Sanchez via enhälligt domslut. Men de va i februari 2019 sen dess har hon bara gått en grappling match. 
Miranda Maverick vann Phoenix Series 2 efter ha slagit Victoria Leonardo, Shanna Young & i finalen DeAnna Bennett där de sista två vinster kom via submission. En insats jag trodde skullge henne en direkt titelchans men vinst här så borde hon va självklar. 
 
Fight Club Rush 6:
Västerås baserade organisationen kommer annonsera fler amatör-MMA matcher för galan som jag kommer finna intressanta när de när de närmar sig. 
Fjädervikt: Tobias Harila, 5-1-0 vs. Fernado Flores, 6-6-0
Efter UFC:s succé med BMF-titeln har Bad Boy tagit fram en "Bad boy" titel som kommer ges till vinnare av Tobias Harila & Fernando Flores. 
Tobias Harila har just nu 3 raka vinster i ryggen samtliga efter avslut i första ronden, även om läkaren stoppade fightern från at komma ut till andra i en av de matcherna. 
Sist vi såg Flores fölrorade han på delat domslut mot Adam Bramhald. Skulle sen mött Frantz Slioa på AK FC 2 men den matchen fick ställas in sent efter SLioa insjuknat på matchdagen och inte blev medicinskt godkänd att gå matchen. 
 
Boxning:
Tungvikt, WBC Titelmatch: Deontay Wilder vs. Tyson Fury
Deontay Wilder har kraften att skaka Tyson Fury vilket han bevisa första mötet som slutade oavgjort. Men Tyson Fury va en såpass mycket bättre boxare att han hämta upp två 10-8 ronds förluster under 2020. En hade till och med Fury som vinnare med 115-111 vilket är ganska absurt. 
Stor chans att detta ärårets största match beroende på vad som händer efteråt.