thewannabeexpert.blogg.se

2021-09-24
10:37:23

I morgon blir en intensiv kampsports dag.

Superior Challenge 23, Anthony Joshua-Oleksandr Usyk & UFC 266 (förvisso på söndag 26/9 Svensk tid om mjan ska vara nitisk) sker alla 3 på samma dag. Vet inte riktigt hur jag ska hinna se allt men kommer försöka. 
 
Svenska galan Superior Challenge 23 går av stapeln i Fryshuset där man en gång började 2008 med en huvudmatch mellan Sami Aziz mot Fransmannen Frederic Fernandez. Man har haft några imponerande matcher i organisationen sen dess och arrangerat galor i stora delar av Stockholm och söderut. Galan sänds på TV 10. 
Huvudmatch för den här galan blir en titelmatch i lätt tungvikt mellan Norrmannen
Kenneth Bergh, 8-0-0 och Brasilianska Bellator-veteranen Ederson Cristian Macedo, 10-6-0. Tyvärr föll Berghs plannerade rematch mot Antonio Trocoli i genom sist på grund av resestrul för Trocoli. Istället för Norrmannen möta en Brasse som också är bra på att avsluta folk tidigt via submission främst men inte dålig kraft i nävarna heller. Men till skillnad från Bergh så verkar Macedo ha en tendens att fastna i strygrepp. Något som hände i hans senaste match på Bellator 247 mot Lee Chadwick. 
Något som gör Kenneth Bergh till förhandsfavorit. 
 
I galans comainevent ska äntligen Andreas Ståhl, 12-4-0 göra comeback till MMA efter varit utanför buren sen augusti 2019 där han bokats för matcher 3 gånger i Brave men Corona och motståndare som missa vikt stoppade de matcherna. För motståndet står en Polsk journeyman Alan Langer, 11-8-0 som kan avsluta folk stående och på marken och kan köra 3 ronder men har inte slagit någon av Ståhls kaliber. Så Andreas bör vinna den här relativt enkelt. 
 
Sista matchen på kortet som är intressant för alla är banatamviktsmötet mellan 27-årige Bartosz Wojcikiewicz, 7-0-0 som får ett riktigt test i Schweizaren Kenji Bortoluzzi, 10-4-1 som inte är dålig på marken och med klart bästa recordet av Wojcikiewicz motståndare hittills. Vinst här för Bartosz kan mycket väl leda till ett UFC-kontrakt. 
 
Nu går vi istället till boxningen som också går av stapeln lördag kväll. Kolla in den på DAZN, månadskostnaden är i dagsläget 19 spänn för en månad. 
Vi skulle vid den här tiden ha sett första mötet mellan Anthony Joshua och Tyson Fury om Deontay Wilders och en domare med udda läs glasögon inte stoppat detta. Istället får vi Wilder-Fury III som jag personligen inte är intresserad av. Men också Anthony Joshua mot Oleksander Usyk som är/va världens bästa cruiserviktsboxare som är ruskigt stark på bortaplan. Men i tungvikt ha de gått okej men har bara gått 2 matcher på grudn av corona som stoppat de mesta andra planer. Sist såg vi Usyk slå Derek Chisora på ett tajt domslut, två domare gav de till Usyk med bara en ronds fördel vilket va mindre än förvntat. Frågan är om han stå med Anthony Joshua som rör sig ganska snabbt för en tungviktare och jag är tveksam om Usyk kommer ha en fördel i snabbhet som han borde ha mot andra tungviktare. För boxningsmässigt är detta en väldigt jämn match. Båda vann OS-guld i London 2012 och jag tror de faktiskt är jämnbra med kanske en liten fördel till Usyk. Men kraftmässigt går fördelen till Joshua utan tvekan. Usyk är inte klen i nävarna men tveksam om han kan avsluta toppnamn i tungvikt. Något Joshua redan bevisat att han kan så de blir ett test av Usyks haka om inte annat. Svårt att se hur Joshua ska förlora men tror de kommer bli en väldigt bra boxningsmatch. 
 
I galans comainevent ser vi Brittiske cruiserviktaren Lawrence Okolie, 16-0-0 som i dagsläget är en av de 5 bästa i viktklassen och senast knockade Polacken Krzystof Glowacki för att vinna den då vakanta WBO titeln i crusiervikt. I hans första titelförsvar väntar Dilan Prasovic, 15-0-0 från Montenegro som aldrig mött någon på Okolies nivå tidigare i sin karriär.. 
Okolie kommer in till matchen med 6 raka vinster via TKO/KO medan Prasovic har 3 raka vinster på avslut. Har inga förväntningar på en skräll i den här matchen utan Okolie sk vinna frågan är om han knockar Prasovic eller inte, personligen tror jag Okolie avslutar de här innan 6:e ronden den här gången. Sen är frågan om Okolie kommer satsa på att vinna fler titlar eller om tungvikts pengarna kommer locka upp honom. 
 
Tidigare världsmästaren i Super Mellanvikt Callum Smith, 27-1-0 ska göra debut i lätt tungvikt efter förlorat mot Canelo Alvarez på enhälligt domslut. Största framgången Smith hade i Super Mellanvikt va i WBSS där han vann finalen efter ha knockat George Groves i 10:e ronden. 
Första testet i Lätt tungvikt blir Lenin Castillo, 21-3-1 som utmanat om WBA:s andra titel men förlora på domslut tidigare och hållit några regionala titlar i Domikanska Republiken. Kvalitetsmässigt ska detta vara en lätt match för Smith men Castillo har en bra haka och har hyfsad kraft i nävarna där 16 av 21 matcher kommit via TKO/KO. 
 
Welterviktsmatchen mellan Maxim Prodan, 19-0-1 & Florian Marku, 8-0-1 intresserar många boxningskribenter så jag ser fram emot att se matchen. På spel står Prodans IBF International titel. 
 
Som avslutning på natten om man orkar kan man sen se UFC 266 som har flera riktigt spännande matcher. Dock krävs dela ett dyrt abonnemang (Viaplay Total 449:- i månaden) samt betala för UFC Fight Pass en m¨nad eler ta en gratisperiod om ni kan.
 
Här är en fjädervikts titelmatch mainevent. Alexander Volkanovski mot Brian Ortega. Sist såg vi Volkanovski ta sin andra vinst mot Max Holloway även om jag iunte höll med domarna utan hade Holloway som vinnare den gången. Ortega kom tillbaka från sin tunga förlust mot Holloway med en domslutvinst mot Korean Zombie för den här chansen. För mig har Ortega bättre grappler med tillräcklig bra brottning för att hantera Volkanovski. Sen har Ortega något Holloway inte har, krut i nävarna. Sitter han ner på sina slag är de bland de hårdaste i fjädervikt, hans försvar är dock inte de bästa vilket lämnar öppningar för Volkanovski. Tror denna kan gå till domslut och vara riktigt spännande rakt i genom. 
 
38-årige Lauren Murphy har tagit 5 raka vinster för att få den här titelchansen, tyävrr ser jag inte henne direkt hota Valentina Shevchenko på något sätt. 
 
Curtis Blaydes är troligen dömd att vara världens bästa tungviktare att aldrig hålla en stor titel på grund av att hakan kan ta allt utom de absolut hårdaste slagen i divisionen (Francis Ngannou & Derrick Lewis) resten har han slagit. Jairzinho har sen förlusten mot Ngannou gått 2-1 med en förlust mot Cyril Gane på domslut ihop med två KO-vinster. Enligt mig har han absolut krut nog att skaka Blaydes, men räcker de för att avsluta honom, eller snarare hinner han avsluta honom? För Rozenstruiks markgame är bland de svagaste i övre halvan i divisionen och Blaydes är absolut top notch i brottningen i divisionen och lär ta ner Rozenstruik varje rond och mala ner honom. För mig handlar de mer om Blaydes hinner avsluta Rozenstruik eller inte.
 
Flugviktsmatchen mellan Jessica Andrade & Cynthia Calvillo är ett möte mellan två tidigare stråvikatare som gick upp till flugvikt plocka stora segrar direkt men sen förlora matchen efter. Andrade mot Shevcehnko, Calvillo mot Kaitlyn Chookagian. Andrade knockade Chookagian i sin debut medan Calvillo slog Jessica Eye så för mig är Andrade den solklarar favoriten. Speciellt då hon hade mer framgång i stråvikt där hon är en tdigare UFC-Mästare. Bäta för divisionen skulle dock ändå vara att Calvillo så Valentina kan ta n ny motståndare som ändå vunnit mot ett toppnamn som inte redan mött. 
 
Bantamviktsmötet Marlon Moraes mot Merab Dvalishvili hade jag gärna sett 5 ronder av men får nöja mig med 3. Marlon Moraes imponera storta tidigt i UFC men efter förlorat mot Henry Cejudo på UFC 238 har Moraes gått 1-2 med 2 raka förluster via TKO mot Cory Sandhagen & Rob Font som överraskade mig stort. Något som gjort många tveksamma på Moraes för hans stående är lika farligt som tidigare de tvekar inte många om men hans haka är svår. Hans brottning och grappling är inte dålig. Men Merab Dvalishvili har dock imponerat på sistone med 6 raka vinster på domslut med bättre stående och framförallt fantastisk brottning. John Dodson & Cory Stamann är de 2 senaste vinsterna. Merab har klättrat till en 11:e plats på rankingen under den här vinstsviten och en vinst här skulle ge honom en stormatch nästa gång.