thewannabeexpert.blogg.se

2019-12-31
11:01:36

Matcher jag ser fram emot i januari 2020

Tittat fram emot nästa månad och matcherna jag ser fram emot att se under nästa månad.
 
UFC 246:
Weltervikt: Conor McGregor vs. Donald Cerrone
Irländaren Conor McGregor gör comeback efter år av kontroverser och falska pensiongrejer. Slagit gamla män och står åtalad för sexuella trakasserier inte i ett utan två olika fall i Irland. Jag har helt tappat intresset för honom. Men är otroligt glad för chansen Donald Cerrone får att tjäna extra pengar. Synd att PPV flyttat till ESPN+ så han inte får en bättre PPV-bonus för den här matchen mot McGregor. Cerrone har dock valt att va väldigt schyst och inte snackat mycket skit om McGregor. Vinnaren (om de blir Conor McGregor) får sen en titelchans på lättviktstiteln mot vinnaren av Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson. Hur en vinst i weltervikt leder till en titelchans i hajtanken som är lättvikt saknar alla former av logik men dagens UFC är högst ologiskt om man tittar till kvalité, va så pengakåt som möjligt när du drömbokar och du börjar se vad UFC vill. 
 
Lättvikt: Anthony Pettis vs. Diego Ferreira
Tidigare lättviktsmästaren Anthony Pettis kommer tillbaka till lättvikt efter en liten bergochdalbana i weltervikt. Han ger en stor chans till Brassen Diego Ferreira som imponera under 2019 som vid vinst här äntligen kan få riktiga toppmatcher i lättvikt. 
 
Fjädervikt: Andre Fili vs. Sodiq Yusuff
Andre Fili utvecklades under 2019 och att låta talangen Sodiq Yusuff möta honom tidigt under 2020 ser jag fram emot. De här är matchen som fångat mitt intresse mest på förhand då jag inte kommer ha råd att se huvudkortet på Viaplay PPV. Förstår fortfarande inte vad den här gör på underkortet. 
 
Flugvikt: Tim Elliott vs. Askar Askarov
Askar Askarov gjorde UFC-debut i fjol och gick oavgjort mot Brandon Moreno, en match jag ansåg han förlora men han kom undan med oavgjort. Tim Elliott är ett perfekt test för Askarov. Vinner han tillhör Askarov toppen av divisionen. Tim Elliott är tuff men inte allra bäst. Borde bli kul fight. 
 
UFC ESPN+24
Tungvikt: Curtis Blaydes vs. Junior Dos Santos
Tidigare brottaren Curtis Blaydes har imponerat på mig och alla andra förutom när han mött Francis Ngannou. Första mötet bröt läkaren när Blaydes öga svullnat ihop. Andra gången blev han knockad efter bara 45 sekunder. Efter de har Blaydes två raka vinster igen. Först domslut mot Justin Willis  och senast TKO vinst mot Shamil Abdurakhimov. 
Nu väntar veteranen Junior Dos Santos som vann titeln 2011 genom att knocka Cain Velasquez på drygt 1 minut. Men drygt ett år senare tog Cain tillbaka titeln genom att slå Juinor på domslut. Sen dess har Junior utmanat om titeln två gånger om och förlorat, ännu en gång mot Cain och en mot Stipe. Sen har Junior förlorat mot Alistair Overeem & Francis Ngannou också under den här tiden. Men de han bevisat utan tvekan är att du måste ha bra kondition för att slå Juinor eller ha fantastisk styrka. För de är bara eliten som kan slå honom. Curtis har slagit många men de här blir ett bra test för Curtis. Kan han slå Juinor förtjänar han en titelmatch även om Francis skulle vinna titeln innan Curtis hinner dit. 
 
Weltervikt: Rafael Dos Anjos vs. Michel Chiesa
Hade matchen skett i lättvikt för några år sedan hade Dos Anjos varit storfavorit. Men nu är de en jämnare historia. Stående har Dos anjos fördelen. Men Chiesa har markfördelen och kommer han på hur han får ner Dos Anjos har han en god chans att vinna. Men mitt tips på förhand blri Rafael Dos Anjos.
 
Bantamvikt: Brett Johns vs. Tony Graveley 
Walesaren Brett Johns har efter en lysande start i UFC åkt på två raka domslutsförluster mot några av toppnamnen i divisionen Aljamain Sterling & Pedro Munhoz. Nu hoppas han börja om mot Dana White Contender Series vinnaren Tony Graveley. Johns ska vara favorit här och borde vinna. 
 
Bantamvikt: Sara Mcmann vs. Lina Länsberg
Efter sn svajig start i UFC har Länsberg nu två raka domslutvinster och rankad precis utanför top 10 i divisionen. Hon får chansen att gå om #10 Sara Mcmann här. För Sara blir de här första MMA matchen på nästan två år efter skador och grapplingmatcher. Innan dess hade McMann två raka submissionförluster. Ett hot Länsberg inte har på McMann. Frågan är om Saras brottning är lika vass som den bruka va för då kan Länsberg få de tufft. Men på förhand känns de som Lina i dagsläget är en liten favorit.   
 
Bellator 238:
Titelmatch fjädervikt: Julia Budd vs. Cris Cyborg
Vinner Julia Budd den här matchen så har Amanda Nunes en utmaning igen jag vill se. Men troligen vinner Cyborg och de skulle inte vara överraksande. Dock får hon en betyligt bättre division under sig då Bellator faktiskt har lite intressanta namn i fjädervikt till skillnad från UFC. Tror de här blir en riktigt kul fight. 
 
Fjädervikt Grand Prix: Darrion Caldwell vs. Adam Borics
Tidigafe bantamviktsmästanren möter Ungraren Adam Borics i den andra kvartsfinalen av Bellator fjädervikts Grand-prix. För mig är Adam Borics favoriten men där Darrion Calwell mycket väl kan överraska. Väldigt spännande match. 
 
Bantamvikt: Sergio Pettis vs. Alfred Khashakyan
Sergio Pettis gör sin Bellator debut på den här galan.
 
One FC Fire and Fury
Titelmatch flugvikt: Joshua Pacio vs. Alex Silva
One FC hoppas attt Pacio plockar hem en imponerande vinst på något sätt här som väcker flers intresse i en framtida match mot Gran-Prix vinnaren Demetrious Johnson. Skulle Alex Silva skrälla får han en drömchans att möta Johnson och kanske komma in i UFC på kuppen. 
 
Boxning:
Super Wltervikt, WBC & WBO: Claressa Shields vs. Ivana Habazin
Boxaren Claressa Shields såg Amanda Nunes vs. Germaine De Randamie live och har nu bjudit in Nunes till den här titelmatchen. Målet för båda är en supermatch som skulle likna Floyd vs. Conor fast på några snäpp lägre nivå. Men skulle utan tvekan utse världens bästa kvinnliga fighter oavsett stil. Så Claressa är tänkt att vinna här vilken hon borde. Men är mer intresserad av vad som händer efter den här om Nunes kommer upp i ringen eller blir utmanad av vinnaren. Får se vad som händer.