thewannabeexpert.blogg.se

2022-08-07
19:54:16

MMA-Ögonblick att minnas från Juli 2022

Juli månad starta med årets största gala i UFC 276 och PFL:s sista grundomgång gala. 
 
Månadens bästa matcher:
UFC 276: Mellanvikt: Brad Tavares vs. Dricus Du Pleesis
Väldigt mycket bättre match än jag trodde på förhand där Tavares va den bättre och lugnare fightern i första ronden men där Pleesis kom tillbaka i 2:a med en smartare gameplan och tog sen de 2 sista ronderna enligt mig, trots att han såg dödstrött ut i 3:e. Domarna gav den också till Pleesis med samma siffror.  
 
UFC 276: Weltervikt: Robbie Lawler vs. Bryan Barbarena
Precis som väntat bjöd dessa på en actionfylld fight där Barbarena drog de längsta strået till slut via TKO i andra ronden, en rond som troligen va en av de brutalaste i år där båda såg ut att avsluta varandra vilket Barbarena ansikte visade också.
 
3: UAE Warriors 30: Titelmatch Bantamvikt Vinicius De Oliveira vs. Ali Taleb
På förhand va Oliveira storfavorit men som Svensk höll jag tummarna för Taleb. Men efter 4 minuter drygt av första kändes Vinicius svårslagen. Då fick Taleb in en tung träff som satte Oliveira på rullskridskor men han överlevde till gongongen. I andra blev sen Taleb själv nästan avslutad men hota med en submission och kom bort från de. I tredje hitta Vinicius avståndet igen där han va säker men kunde träffa Taleb. Ali försökte hitta en öppning och efter lite mer än 2 minuter kom en stenhård höger som Oliveira inte såg komma och fick ner hoom och där träffa Taleb med mer slag som knockade honom. Fantastisk match den klart bästa jag sett i UAE Warriors.  
 
UFC FN Dos Anjos vs. Fiziev: Lättvikt: Michael Johnson vs. Jamie Mullarkey
Jamie Mullarkey plocka som väntat hem vinsten mot veteranen Johnson men han fick kämpa för de och de räckte bara till delat domslut. Båda kom nära en KO-vinst i första ronden vilket satte tempot för resten av matchen. Hade förtjänat en publik större än Apex. 
 
UFC on ABC 3 Ortega vs. Rodriguez: Fjädervikt: Shane Burgos vs. Charles Jourdain
Som väntat leverera dessa två en grym fight men där de 2 första hade betydligt mer grappling än jag trodde på förhand och där va Burgos klassen bättre. Jourdains hörna gjorde klart för honom att han behövde ett avslut för att vinna och Jourdain reagera på den kommentaren. Jourdain kom ut som skjuten ur en kanon och leverade en överkörning av Shane Burgos som enligt mig va en solklar 10-8 men bara en av domarna höll med mig. De andra 2 gav Jourdain den med 10-9 så Burgos vann 29-28.
 
2: UFC on ABC 3 Ortega vs. Rodriguez: Flugvikt: Matt Schnell vs. Sumudaerji 
Efter en tajt första rond så tyckte jag Schnell ledde. Men i andra ronden börja Sumudaerji träffa med tunga armbågar som skakade Schnell. Men plötsligt verka han ha startat om och knockade själv nästa Sumudaerji och fick en nedtagning och levererade tung GnP som öppnade upp cuts på Sumudaerji innan han låste in en ben-triangel som fick Sumudaerji att somna efter 4:24 av andra ronden. Den andra ronden va bland de värsta jag sett. Schnell stod för den bästa comebacken jag sett tror jag. WOW!
 
1: UFC 277: Flugvikt: Brandon Moreno vs. Kai Kara-France
Första 2 ronderna va jämna men de va Moreno som hade taktpinnen och ledde enligt mig 2-0 efter dem ronderna. Men när 3:e börja så tog Kara-France taktpinnen och träffade Moreno med otroligt tunga slag och öppnade ett cut på Moreno. Men i sista minuten började Moreno komma tillbaka och träffa med en stenhård kroppspark mot levern som fick Kai att vekna ihop och med uppföljande slag tills domaren bröt så kom Moreno tillbaka för att vinna interim titeln och satte upp ett 4:e möte mot Figureido för att ena titeln igen.
 
UFC 277: Titelmatch Bantamvikt: Julianna Pena vs. Amanda Nunes
Amanda Nunes är mästare igen efter en överkörning av Pena. Nunes byte stance i den här fighten och Pena kunde inte ställa om för de förrens i 4:e ronden och då gick Nunes över till brottning för att vinna varenda rond i matchen. I 2:a fick Nunes 3 nedslagningar något jag aldrig sett tidigare i en dam match. Men Pena är en av de tuffaste damerna oavsett viktklass.
 
Urijah Fabers A1 Combat 4: Weltervikt: Marcel McCain vs. Blake Perry
Blake Perry kom som skjuten ur en kanon tidigt men va lite för grön för att faktiskt avsluta McCain som dock fick ett hyfsat cut i hårlinjen från en armbåge Perry träffade med ofta genom hela ronden som Perry klart vann. Men sita 1 1/2 minuten va de McCain som kom tillbaka efter en klockren kontring som skaka om Perry men som fick tid att återhämta sig och jaga en nedtagning men blev trffad av ett knä med dryga halvminuten kvar följt av något till samt en armbåge och de bröt hans näsa värre än Mike Perrys blev bruten mot Santiago Ponzinibio, kolla inte upp bilderna om ni är äckelmagade. Perrys hörna valde att inte stoppa sin fighter från att fortsätta, spontant stoppa inte domaren eller första läkarkollen de heller. Men domaren kalla direkt tid när R2 skulle starta för de va vatten i Perrys hörna, domaren skulle starta de igen men de ropa en läkare till och domaren tog in honom och den stopades, tack gode gud för de. 
 
Månadens bästa KO/TKO:
2: UAE Warriors 30: Brutal huvudspark stoppa Hammami
Brian Hooi gav Matteo Hammami sin första proffsförlust med en vacker huvudspark som satt tidigt i andra ronden. 
 
1: LFA 135: Allan Begosso landa ett vackert flygande knä
För mig är flygande knä guld standarden av KO:S i MMA. Finns få vackrare tekniker när de träffar. Allan Begosso hade lite problem med Paris Stanford tidigt men drygt 40 sekunder in i ronden så ladda Allan upp ett flygande knä som han tajma perfekt när Stanford närma sig för en nedtagning eller clinch.  
 
3: UFC 277: Drew Dober sänker Rafael Alves med en vacker vänster krok mot kroppen
Efter 2 tuffa ronder kom Dober ut tidigt i 3:e och sänkte Rafael Alves med ett tungt kroppslag som avsluta Alves även om de tog någon sekund innan han fatta hur ont han hade. 
 
Månadens bästa Submission:
UFC 276: Julija Stoliarenko med årets snabbaste submission i divisionen
I öppningsmatchen av UFC 276 på Jessica Rose-Clark och Julija Stoliarenko på årets mest intensiva minut i damernas bantamvikt. Jessica avslutade nästan Julija med slag efter bara 10 sekunder men Stoliarenko kom ur de och fick ner Jessica och avsluta henne efter 42 sekunder med sin signatur submission armbar som dessutom drog något ur led på Jessica för att göra den extra brutal.
 
UFC 276: Jalin Turner satte snabb giljotin på Brad Ridell
Jalin Turner fortsätter imponera i UFC med en submissionvinst på under minuten efter nästan knockat Ridell i första slagväxlingen men tog chansen att låsa in en giljotin och såg till att Ridell bara sjönk djupare och djupare in i greppet till Brad klappa. Också lättviktens snabbaste submissionvinst i år. 
 
1: LFA 135: Proffsdebutanten Maria Henderson tyckte inte en submission räckte
I en fight mellan två proffsdebutanter fick Maria Henderson in en ben-triangel på Melanie McIntyre och klämde. Men Melanie stod emot så då tog Henderson tag i hennes arm och låste in en americana som fick McIntyre att klappa.  
 
LUX 024: Alejandro Villareal tar på 3:e försöket sin första vinst i LUX med 3 submissions
Efter blivit nedtagen av Uriel Uribe låste Alejandro Villareal först in en ben triangel choke, sen en armbar i samma position innan han tröttna på armbaren och vred in en kimura till Uribe klappa efter 45 sekunder av första ronden. Man läste upp de som en ben-trinagel choke men kimuran hjälpte garanterat inte heller. 
 
2: UFC 277: Alexandre Pantoja avsluta Perez i galen fight
Alexandre Pantoja körde över Alex Perez i en galet snabb fight där båda kom ut och svinga direkt. Pantoja plocka sen snabbt en kroppstriangel och leta sen efter en Rear naked choke som till slut satt och Perez tvingades klappa trots at den inte va under hakan.
 
CFFC 111: Piersma med en snabb vändning till mounted giljotin
Jonathan Piersma imponera med sin grappling när han avslutade TJ Welch med en mounted giljotin efter vänt en nedtagning till att hamna i ett slags mittläge till Piersma vred lite till för att avsluta Welch med en vacker giljotin.  
 
3: CFFC 111: Donovan Beard trolla fram en ben-triangel från ingenstans för att ta titeln
Donovan Beard mötte den betydligt yngre Miles Lee och hade förlorat de 3 första ronderna klart men i fjärde fick Lee ännu en nedtagning men plötsligt låste Beard in en ben-triangel från ingenstans för att vinna organisationens vakanta mellanvikts titel på kuppen. Cool vinst och grymt avslut. 
 
Övriga noteringar:
På årets sista PFL grundomgångs gala plockade Sadibou Sy sin största skalp hittills när han slog Rory MacDonald via domslut och tog sig därmed till semifinal. 
 
På UAE Warriors gick 3 svenskar match och samtliga vann dem. Dessutom plockade Ali Taleb bantamvikts titeln mot tuffe Brassen Vinicius De Oliveira som många mena hörde hemma i UFC, så Taleb borde ha ögona riktade däråt också nu. 
Dagen efter UAE Warriors Arabia 8 som bjöd på några riktigt coola vändningar även om matcherna inte riktigt räckte till för att hamna på mina listor ovan så kan de va en gala värd att ge en chans.  
 
Samuel Bark hade ett bra juli med 2 vinster där den andra kom på TKO via knän och slag i sin Cage Warriors debut mot Tobias Harila. Plockar han några såna vinster till kan han va i UFC nästa år. 
 
UFC London gjorde Pabby Pimblett till en av mina favoritmänniskor efter han matchen dedikerade sin seger till ett barn som gått bort vid 8 års ålder och efteråt avslöja att en hans vänner natten till fredag, alltså samma dag som invägningen tagit livet av sig. Paddy uppmanade samtliga män att prata om sina känslor så man tar hjälp i tid innan de är för sent. 
 
Anton Turkalj plocka hem en vinst på Contender Series men de blev inget kontrakt vilket inte överraska då han vann på ett relativt trist domslut med mycket fokus på nedtagningar.