thewannabeexpert.blogg.se

2019-10-31
16:05:00

UFC 244 i helgen!

Första gången på länge UFC inte har en titelmatch som huvudmatch för en PPV. Förvisso står en slags titel på spel här också men ni förstår vad jag menar. Galans har dessutom flera riktigt intressanta matcher på resten av kortet. 
 
Huvdumatchen kommer gå i weltervikt för BMF-bältet (Baddest Motherfucker). Nate Diaz som kom tillbaka tidigare i år och slog Anthony Pettis  via domslut ställs mot Jorge Masvidal som avslutade Ben Askren i sin senaste fight på bara 5 sekunder med ett brutalt flygande knä. Matchen i sig gäller nu en fejktitel, chansen finns att vinnaren får en titelchans mot Usman vs. Covington vinnaren nästa år. Matchen kommer bli väldigt intressant då den stående kan bli ett ritkigt krig. Mitt val på förhand blir Masvidal men jag underskattar alltid Diaz så ha de i åtanke. 
 
Kelvin Gastelum kommer tillbaka efter sin förlust mot Israel Adesanya som kom på domslut efter 5 brutala ronder i en av de bästa mellanviktsmatcherna någonsin. Gastelum får äran att välkomna Britten Darren Till som kommer upp från weltervikt efter haft de tungt och blev senast knockad av Jorge Masvidal. Till kan få lite fördel i snabbhet, men de kommer inte synas mot just Gastelum eller mot toppen av divisionen. Till har just nu 2 raka förluster i ryggen men de kom i en titelmatch mot Tyron Woodleyoch sen mot Masvidal. Gastelum har bevisat att han tillhör toppen i divisionen nu. Tipset blir därför Gastelum. 
 
Stephen Thompson kommer senast från en tung TKO förlustmot Anthony Pettis i andra ronden av deras match tidigarei år vilket gör att Thompson har 2 raka förluster i ryggen. Trots att Stephen är 1-3 sen 2017 är han rankad #9 i weltervikt och blir därför de första riktiga testet för Brassen Vicente Luque.  Vicente har just nu 6 raka vinster där 5 kommit på avslut men senast blev de på domslut mot Mike Perry, en match som kunda ha stoppats efter Luque såg ut att ha krossat Perrys näsa efteråt. Luques stil passar dock Thompson ganska bra och kan kanske dra ur en underhållande match av Thompson vilket jag hoppas. Tipset går till Luque på förhand då Thompson må ha mer erfarenhetoch tagit bättre vinster men hakan är inte okrossbar längre. 
 
#10 Kevin Lee siktar på att behålla sin Top 10 ranking mot #11 rankade Gregor Gillespie i huvudkortsöppnaren. För Kevin Lee blir de här hans första 3 rondare sen mars 2017, annars har han bara gått huuvdmatcher samt mött Tony Ferguson för interim lättvikts titeln. Under den tiden har LEe gått 2-3 och har just nu 2 raka förluster där den senaste kom mot Rafael Dos Anjos via subission, den kom dock i weltervikt. i fjärde ronden. Lee ha visat prov på bra brottning men kondisen har inte alltid varit 100% ig men när han nu kan byugga upp 5 ronders kondisen och sen bara behöva gå 3 ronder kommer den nog hålla. Gregor Gillespie har hittills gått 13-0 som proffs, 6-0 i UFC där 5 vinster kommit på avslut. Senast avslutade Gillespie Yancy Medeiros via GnP i andra ronden. Gregor har bevisat att han är giftig på marken med snygga submissions och med brutalt GnP, Lees brottning kan vara bättre men på marken komer de inte va säkert för Lee. Stående känns de som Gregor kan ha en fördel vilket gör att mitt tips går till Gillespie. 
 
Underkort:
Lätt tungvikt: Corey Anderson vs. Johnny Walker
Äntligen får Johnny Walker möta en tråkig brottare i Corey Anderson som dock har hyfsade nävar också, Corey har just nu 3 raka vinster på domslut mot Patrick Cummins, Glover Teixeira och senast Svenske Ilir Latifi. Men de här blir första matchen i år efter kontraktsbråk med UFC och de såg ett tag ut som Anderson skulle lämna för Bellator eller en annan organisation. Men skulle Anderson slå Walker skulle de irriterra UFC mer, vilken gör de till en väldigt bra morot för Corey. Nackdelen är att Andersons haka inte är den bästa. För hittills har Johnny Walker avslutat 3 raka motståndare i UFC i första ronden, de två senaste under minuten. Träffar Walker rent har jag hittills intesett någon stå upp efteråt, men om Anderson brottar ner honom och klämmer konditionen ur Walekr finns de en chans. Tipset blir dock Walker. 
 
Fjädervikt: Shane Burgos vs. Makwan Amirkhani
Mr Finland Makwan Amirkhani såg stark ut senast mot mot Chris Fishgold som han avsluta via submission. Nu får han chansen mot rankat motstånd i Shane Burgos som är #12 som cokså har två raka vinster i ryggen precis som Makwan men mot klart bättre motstånd. Kurt Holobaugh & Cub Swanson är stabila vinster att plocka. Håller en tumme för Makwan men Burgos kommer va tuff. 
 
Mellanvikt: Brad Tavares vs. Edmen Shahbazyan
Talangen Edmen Shahbazyan imponera i Contender Series, tog ett delat domslut i debuten. Men senaste två vinsterna i UFC har kommit via submission i första ronden mot Charles Byrd (på under minuten) & Jack Marshman (strax över minuten). Edmen har hittills gått 10-0-0 som proffs och ser väldigt spännande ut. Men campet är samma Ronda Rousey hade i slutet av karriären vilket inte känns helt bra. Nu kommer dessutom ett ruskigt bra test för Edmen mot veteranen Brad Tavares som varit i UFC sen 2010 och alltid varit strax nedanför absoluta toppen i mellanvikt. I dagsläget är Tavares #11 medan Edmen är #13. Men för Tavares blir de här hans första match sen domslut förlusten motmIsrael Adesanya förra sommaren, något som kan ligga honom i fatet. Men mitt tips blir Tavares ändå.  
 
Flugvikt: Katlyn Chookagian vs. Jennifer Maia
Att en contender match i damernas flugvikt ligger på underkortet bevisar delvis att kortet är riktigt jävla tungt i namnvädre och fultlt av genuint viktiga matcher i flera viktklasser. Men samtidigt hade den här kunnat ligga på kortet innan som comainevent så hade vi kunnat flytta in Michael Johnson vs. Stevie Ray här och kortet i Singapore hade känts mer spännande och UFC 244 hade inte tappat något. Sen chockförlusten Kaitlyn åkte på mot Jessica Eye kom hon tillbaka och slog Joanne Calderwood och blev återigen #1 rankad i flugvikt bakom Valentina. Brasilianskan Jennifer Maia förlorade i sin debut mot Liz Carmouche men har nu 2 raka vinster mot Alexis Davis & Roxanne Modafferi på domslut vilket ger henne en #5 ranking. Matchen känns därför som en #1 contender match, men vinnaren harknappast en chans mot Valentina.