thewannabeexpert.blogg.se

2024-05-19
01:54:51

Sport i dag Lördag 18:e maj

Vi har nu en klar tungviktskung i boxning för första gången sen 1999. De är Ukrainas Oleksandr Usyk som efter 12 hårda ronder vann på delat domslut mot Tyson Fury och enade alla titlarna i tungvikt. Siffrorna va 115-112,114-113,113-114 till Usyks fördel. Kommer bli returmatch senare i år och efter första är jag grymt sugen på nästa kapitel. Riktigt unerhållande boxningsmatch.

Ishockey-VM fortsatte i dag och Sverige är fortsatt obesegrat.
Tjeckien - Storbritanien = 4-1

Norrköping hade matchboll mot Borås i SM-finalen i basket i dag på hemmaplan. En chans man tog direkt. Mn vann i dag med 76-72 och vann matchserien 4-1 i matcher och tog 4:e raka titeln.

F17-EM finalen spelades i dag i Malmö.
England - Spanien = 0-4

Formel 1 va i Italien på Imola banan.
I kvalet visade Max Verstappen klass som väntat medan hans stallkollega Sergio Perez blev den negativa överraskningen och åkte ut i Q2. På andraplats ser vi Oscar Piastri om han inte åker på ett gridstraff för att han va i vägen för andra. Positiva överraskning va Racing Bulls som båda tog sig till Q3. Väl där räckte Daniel Ricciardo inte till och blev 10:A medan Yuki Tsunoda blev 7:a.
I Formel 3 körde Svensken Dino Beganovic sprintlopp och stod som 8:a bra till efter kvalat 5:a då man flippar de 12 främsta i fältet i sprintstarten. Svensken körde upp sig till en 4:a plats vilket va bra jobbat.

I Giro d´Italia körde man 14:e etappen. Girots andra tempoetapp gick i dag. Blev Italienskt i topp med Filippo Ganna som vann etappen en halvminut före totalledaren Tadej Pogacar som fortsatte dryga ut sin ledning i toppen. Nu är de 3 minuter och 41 sekunder ner till nya 2:an Britten Geraint Thomas.

I Rom har kombinerad WTA & ATP turnering nått finalstadiet. Damernas final va samma som i madrid och igen vann Polska världsettan Iga Swiatek mot Vitryska världstvåan Aryna Sabalenka. Blev med 2-0 i set (6-2,6-3) och storform inför Franska Öppna.