thewannabeexpert.blogg.se

2018-12-30
20:18:17

Amanda Nunes GOAT?

Inför nattens gala va förhoppningarna stora som Svenskt MMA-fan, efteråt va de fortfarande en grym kväll men jag fick bli mitt "vanliga" fan för att inse det. 
 
Jon Jones besegrade Alexander Gustafsson via TKO R3
Jon Jones hade gjort sin läxa den här gången och hittade snabbt ett perfekt avstånd där han kunde träffa Alexander Gustafsson utan att kunna bli träffad själv. Utöver de hitta han en takt som gjorde att Gustafsson inte kom itakt alls och såg väldigt blek ut. 
Efteråt börja Jones jakt på en tredje fight med Daniel Cormier, frågan är mest om de sker i lätt tungvikt, eller de man hoppas tungvikt. Gustafsson är svårareatt se ett nästa steg för, Luke Rockhold är inte en omöjlig gissning. 
 
Amanda Nunes besegrade Cristiane "Cyborg" Justino via TKO 0:51 R1
Dessa 51 sekunder va väldigt intensiva med slagserier där båda träffade hårt men där Nunes inte vackla för Cyborgs kraft vilket överraska mig. När Nunes sen skakade Cyborg en gång blev jag överraskad, andra gången börja de orimliga komma in i huvudet och när hon en tredje gång sänkte Cyborg och domaren tvingades brytahade de hänt. Amanda Nunes knockade Cris Cyborg i första ronden och verkade knapps svettas. Börjar bli seriöst svårt att inte se Amanda Nunes som den bästa kvinnliga MMA-fightern nånsin. Vinster över Cris Cyborg, Ronda Rousey, Miesha Tate, Valentina Shevchenko med flera. 
Om ryktena stämmer och detta va Cyborgs sista fight på UFC-kontraktet så stoppar de troligen den självklara idéen med en direkt rematch.
 
Michael Chiesa besegrade Carlos Condit via submission (kimura) 0:51 R2 
Första ronden bjöd på en riktigt underhållande grappling match där Condit va den som hotade med submissiongrepp men där Chiesa aldrig låstes fast eller hamna i riktig knipa. I andra ronden fick Chiesa snabbt ner Condit igen och låste in en kimura som tvinga Condit att klappa.  
 
Corey Anderson besegrade Ilir Latifi via enhälligt domslut (29-28x3)
Skillnaden mellan de två blev till slut kondition. För Latifi hade tyngden i första ronden och tog därmed hem den ronden. Men i andra tröttnade han rejält och Anderson tog över och träffa med volym, men utan att aldrig hota med ett avslut. Dock vann Anderson de två sista ronderna klart i mina ögon i en fight man inte behöver se då den inte bjöd på något minnesvärt. 
 
Alex Volkanovski besegrade Chad Mendes via TKO 4:14 R2
Australiensaren Volkanovski imponerade här även om Mendes hota Alex några gnger under fightens gång. Första ronden va en jämn affär där jag hade Mendes som vinnare men i andra ronden skaka Mendes om Volkanovski rejält och såg ut att få ett avslut. Men Alex kom tillbaka och i slutet av andra träffa han med så många hårda slag att domaren tvingades bryta.