thewannabeexpert.blogg.se

2022-05-03
18:30:52

MMA-matcher att se fram emot i Maj

Efter ett april som inte såg spännande ut på papper levererade n ågra minnesvärda krig och coola KO:s så har Maj flera riktigt coola matcher på pappret som om de levererar gör detta till den bästa månaden hittills 2022. 
 
PFL #3 2022:
Weltervikt: Ray Cooper III vs. Magomed Umalatov
Ray Cooper III har  vunnit PFL:s weltervikts turnering 2 år i rad, tagit sig till final 3 år i rad. Nu väntar en obesegrad debutant i Magomed Unalatov som låter som cliche bilden av en PFL-fighter. Jag ser mest fram emot att se Ray Cooper i buren igen då jag inte kunnat följa honom under sin framgångar hittills. 
 
Weltervikt: Sadibou Sy vs. Nikolay Aleksakhin
Ser fram emot att se vad Sy kommer göra i år. Hittills tar han sig till slutspel men åker sen ut, men i år går man direkt till semifinaler istället för kvartsfinaler så de blir svårare. Dessa möttes förra året och då sluta de i no contest hoppas på en vinnare den här gången helst att de blir Sy. 
 
Fight Club Rush 12:
Fjädervikt: Alexander Lööf vs. Samuel Bark
Båda dessa Svenska talanger har hittills gått 3-0 som proffs och nu kommer någons 0:a ryka. Efter domarna hamnat i skottgluggen efter förra galan så hoppas jag den här inte går till domarna för de kommer göra matchen kontroversiell oavsett vinnare. 
 
UFC 274:
Titelmatch Lättvikt: (C) Charles Oliveira vs. Justin Gaethje
Riktigt taggad på den här matchen som jag är 100% säker på inte kommer gå tiden ut. 
 
Titelmatch Stråvikt: Rose Namajunas vs. Carla Esparza
Rose Namajunas får chansen på revansch i en rematch av den första titelmatchen i stråvikts divisionens historia, då vann Esparza. Den här hår gängen är de Namajunas som kommer in som mästare och förhandsfavorit.
 
Lättvikt: Michael Chandler vs. Tony Ferguson
Garanterad action fight precis som titelmatchen som är mainevent för galan. Känns given som en bonusvinnare. 
 
Lättvikt: Donald Cerrone vs. Joe Lauzon
Två veteraner som fightats i UFC i mer än 10 år och båda har rekordmånga bonusvinter. Konstigt nog blir detta första gången de möts, känns som de borde skett för 10 år sen nästan. Lauzon kommer tillbaka från en lång frånvaro vilket gör Cerrone till favoriot för mig, frågan är om dessa ska visa var skåpet ska stå för de yngre killarna som kommer efter dem?
 
Flugvikt: Brandon Royval vs. Matt Schnell
Ska ni bara se 1 fight från underkortet på UFC 274 välj den här. Har en känsla att den kommer bli blåst på en bonus men vi som ser den kommer hävda de förtjänade en. 
 
UFC FN Blachowicz vs. Rakic:
Lätt tungvikt: Jan Blachowicz vs. Aleksander Rakic
Tidigare världsmästaren Blachowicz behöver vinna här om han ska få en till chans på titeln i sin karriär medan Rakic inte måste vinna den här för hans chans kommer komma. Men skulle Rakic vinna så är hans nästa #1 contender utan tvekan enligt mig. 
 
UFC FN Holm vs. Vieria:
Weltervikt: Santiago Ponzinibio vs. Michel Pereira
Om den här matchen går tiden ut kommer jag bli besviken men den borde va spännande så länge den varar.